Alegeri in SUA: Americanii se tem ca Rusia va lansa un atac cibernetic si pregatesc o riposta

Sambata, 05 Noiembrie 2016, ora 22:35
3522 citiri
Alegeri in SUA: Americanii se tem ca Rusia va lansa un atac cibernetic si pregatesc o riposta
Foto: Arhiva Ziare.com

Administratia Statelor Unite este ingrijorata ca hackeri angajati de serviciile secrete ruse vor lansa un atac cibernetic pe 8 noiembrie, pentru a perturba scrutinul prezidential si parlamentar american, Washingtonul fiind pregatit sa riposteze, afirma surse citate de presa americana.

Oficiali americani au declarat pentru NBC News ca exista temeri ca Rusia isi va utiliza capacitatile cibernetice pentru a perturba scrutinul din Statele Unite. Serviciile secrete americane nu se asteapta la un atac informatic care sa vizeze infrastructura esentiala din SUA - o situatie care ar putea fi catalogata drept act de razboi -, dar ar putea avea loc incidente de genul dezvaluirii unor documente false sau a propagarii unor informatii cu scop de manipulare in mediile de socializare online.

Vineri, un hacker care are pseudonimul "Guccifer 2.0" - atribuit de serviciile americane structurilor secrete din Rusia - a avertizat prin Twitter ca alegerile prezidentale si parlamentare din SUA vor fi "monitorizate din interiorul sistemului".

Administratia SUA a pregatit masuri pentru contracararea unui eventual atac cibernetic. Hackeri ai armatei americane au patruns deja in reteaua electrica a Rusiei, in sistemele de telecomunicatii si in sistemele de comanda ale Kremlinului, facandu-le vulnerabile la un atac cibernetic american daca va fi necesar, a declarat, sub protectia anonimatului, un oficial de rang inalt din cadrul serviciilor de informatii americane citat de NBC News.

Oficiali americani au acuzat in mai multe randuri Rusia, China si alte tari ca ar incerca sa atace infrastructura informatica esentiala din Statele Unite.

In octombrie, Administratia Statelor Unite a formulat acuzatii oficiale la adresa Rusiei privind o serie de atacuri cibernetice care au vizat servere ale Partidului Democrat in timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale si legislative.

Vineri, oficiali din cadrul serviciilor secrete americane au avertizat ca reteaua terorista al Qaida pregateste comiterea unor atentate in statele americane New York, Texas si Virginia cu ocazia scrutinului prezidential si parlamentar din 8 noiembrie.

Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#alegeri SUA atac hackeri rusi , #alegeri SUA