Alegeri in SUA: Ce sume s-au cheltuit in campania electorala

Joi, 01 Noiembrie 2012, ora 09:41
2019 citiri
Alegeri in SUA: Ce sume s-au cheltuit in campania electorala

De obicei alegerile sunt scumpe, iar cele din SUA se pare ca vor fi cele mai costisitoare din istoria americanilor.

Potrivit Center for Responsive Politics, candidatii in alegerile americane au cheltuit aproximativ sase miliarde de dolari in 2012, o suma cu aproximativ 13% mai mare decat in 2008.

Scrutinul prezidential costa, in sine, suma de 2,6 miliarde de dolari, care este in scadere fata de 2008, cand s-au cheltuit 2,8 miliarde de dolari.

Banii sunt cheltuiti de candidatii prezidentiali si de campaniile lor de sustinere. Se asteapta ca organizatiile din afara, care raporteaza cheltuielile la Comisia Electorala Federala, sa dea peste 528 de milioane de dolari pentru a influenta cursa prezidentiala. Tot pentru scrutinul prezidentil se dau 142 de milioane de dolari, suma cheltuita pentru diferite activitati, printre care conventii sau finantari publice.

Alegeri in SUA: Obama, campanie mascata in zonele devastate de uraganul Sandy

In ceea ce priveste alegerile pentru Senat si Camera Reprezentatilor si aici vor creste putin cheltuielile, suma totala ajungand la peste 1,82 miliarde de dolari.

Cheltuielile pentru Casa Reprezentantilor vor fi de 1,1 miliarde de dolari, cu o usoara crestere de 3% fata de 2010, in timp ce pentru Senat se vor da 743 de milioane de dolari, mai putin cu 7% decat in 2010.

Citeste si:
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
Sute de mii de români au căzut victimă barbariei comuniste. Eliberat după ani grei de temniță, Paul Lăzărescu a intrat, recent, în eternitate. Ce a însemnat pentru istoria României acest...
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Pro România a ajuns să aibâ datorii atât de mari încât Autoritatea Electorală Permanentă a oprit robinetul de finanțare. Formațiunea lui Ponta este prima care ajunge în această...