Ziare.com

Alegeri in SUA: Cristian Diaconescu - Si daca nu castiga Obama...

Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 12:31

   

Alegeri in SUA: Cristian Diaconescu - Si daca nu castiga Obama...
Consilierul prezidential, Cristian Diaconescu, remarca intr-un interviu la RFI Romania ca Europa a lipsit din discursul celor doi candidati la presedintia SUA. Intrebat daca se va schimba politica Washingtonului fata de tara noastra, in cazul in care va castiga Mitt Romney, fostul ministru de Externe a raspuns: "nu fundamental".

Pentru Romania ar fi buna continuitatea la Casa Alba sau schimbarea? Cristian Diaconescu ofera un raspuns diplomatic: "E o intrebare delicata. Din punctul nostru de vedere, chiar daca s-ar produce schimbarea, avem toate argumentele sa credem in continuitate".

Diaconescu observa lipsa Europei din discursurile electorale ale lui Barack Obama si Mitt Romney: "Nu este numai o consecinta a acestei campanii electorale. In general, politica democratilor nu este foarte atasata de problemele europene. De altfel, in mod concret si interesul politico-strategic s-a diminuat in legatura cu zona europeana si ceea ce ne intereseaza pe noi si in legatura cu zona Marii Negre".

"Sigur, din punct de vedere al securitatii si al participarii americane mai ales la proiectele de securitate si ma refer in special la Alianta Nord-Atlantica, nu au existat vulnerabilitati, deci lucrurile au mers "business as usual", cum se spune.

Dar evident, un interes direct si nemijlocit, mai ales in relatia cu votantul american in legatura cu Europa si dezvoltarile europene nu s-a manifestat nici de o parte, nici de alta", afirma consilierul prezidential, care observa ca "in general, Europa n-a facut obiectul nici macar al unei dezbateri ceva mai serioase in cele trei intalniri fata in fata pe care le-au avut presedintele in exercitiu si presedintele aspirant".

Citeste mai multe despre Cristian Diaconescu, despre alegerile din SUA: Chiar daca s-ar produce schimbarea, avem toate argumentele sa credem in continuitate pe RFI Romania.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2301 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

nici un presedinte american, nu a

evidentiat explicit importanta deosebita a Romaniei. Aceasta este implicita...

 

Interesele SUA raman aceleasi,

indiferent de cine este locatar la Casa Alba.

 

agenda va continua

doar pe o alta cale. Asta e smecheria suprema a stapanilor. Dai omului iluzia libertatii si alegerii pt a putea continua planul cu acelasi deznodamant dar cu alte tactici tot la 4 ani, lucru care il face pe omul obisnuit sa fie ignorant. Cand a castigat Obama in 2008, toti sclavii au zis ca e opusul lui Bush, si? cum a fost? a fost mai rau ca Bush, nu numai ca a continuat politica lui Bush ci a si extinso in toate categoriile.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor