Alegeri in SUA: Hispanicii l-au sprijinit pe Obama - urmeaza nota de plata

Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 11:16
3545 citiri
Alegeri in SUA: Hispanicii l-au sprijinit pe Obama - urmeaza nota de plata

In timpul campaniei electorale, Barack Obama a precizat: "Ar trebui sa castig aceste alegeri cu sprijinul votantilor de origine latino, pentru ca republicanii si-au indepartat aceasta comunitate".

Rezultatul partial al alegerilor arata ca Obama a avut dreptate. Estimarile din sectiile de vot arata ca peste 10 la suta dintre cei care au votat pentru Obama s-au identificat ca facand parte din comunitatea latino, ceea ce inseamna ca este vorba despre cea mai mare rata de participare la vot a acestui grup demografic.

Cetatenii americani de origine latino l-au votat pe Obama in proportie de 71 la suta, in timp ce numai 27% l-au preferat pe Mitt Romney, scrie Yahoo.

Lideri ai comunitatilor latino le-au spus reporterilor, dupa alegeri, ca Obama le datoreaza cel de-al doilea mandat de presedinte si ca ar trebui sa-i rasplateasca sustinand reforma legii imigratiei.

Alegeri in SUA: Porto Rico, al 51-lea stat american?

In timpul campaniei electorale, Obama a promis legalizarea situatiei celor 11 milioane de imigranti ilegal.

"Obama trebuie sa se concentreze mai mult asupra noastra", spune Ben Monterroso, directorul organizatiei Mi Familia Vota, ONG care ii incurajeaza pe hispanici sa voteze.

La randul sau, Eliseo Medina, secretarul Uniunii Internationale a Angajatilor, sustine ca votantii latino i-au transmis un mesaj clar lui Obama. "Comunitatea hispanica asteapta o reforma concreta a sistemului imigratiei in 2013", afirma acesta.

Votul latino masiv pentru Obama a transmis, de asemenea, un mesaj si pentru tabara republicana. Ana Navarro, unul dintre strategii Partidului Republican, care i-a avertizat pe acestia sa indulceasca tonul la adresa hispanicilor, in cazul in care vor sa castige alegerile, a scris, pe Twitter: "27 la suta este o rusine".

Potrivit unui sondaj de opinie realizat inainte de alegeri, 35 dintre votantii hispanici au drept principala "durere" reforma imigratiei.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...