Alegeri in SUA: Obama si Romney - sabloane electorale (Galerie foto)

Duminica, 28 Octombrie 2012, ora 15:16
2961 citiri
Alegeri in SUA: Obama si Romney - sabloane electorale (Galerie foto)
Foto: Le nouvel obsevateur

O serie de fotografii dovedeste ca nici macar candidatii pentru Casa Alba nu se pot debarasa de sabloane si ca respecta cu sfintenie tipare.

Niciunul nu indrazneste sa le depaseasca, nici unul nu se abate de la regulile scrise sau nescrise ale unei campanii electorale pentru prezidentiale.

Calea batatorita pentru cucerirea fiecarui vot, pe care cei doi merg, anuleaza intr-o oarecare masura declaratiile politice, radical diferite. Le nouvel obsevateur, cu detasarea celui neimplicat direct, face o radiografie excelenta a realitatii americane si a campaniei electorale.

Imbratisarea oficiala cu nevasta.

Nevasta obligatoriu imbracata in roz, pentru ca asa cere mimentismul studiat al campaniei.

Imaginea de mai jos este de la debutul campaniei. Prima Doamna in functie si aspiranta, poarta roz!

In partea de sus a imaginii Obama implicat in baia de multime din Charlottesville, Virginia, din 29 august, in cea de jos, Romney in Carolina de Nord in 12 august.

A manca in public este o obligatie. Obama a bifat momentul in Iowa in 13 august, Romney in Ohio o zi mai tarziu.

Imbratisarea cu o femeie din public. Un alt sablon. Obama l-a indeplinit in 22 septembrie, dupa Romney care a punctat momentul in 13 septembrie. Un ochi avizat ar comenta detaliile ascunse ale fotografiilor, care spun multe despre orientarea politica a celor doi candidati.

Nu poate sa existe campanie fara drapelul SUA, dominant. Incredibilul mimentism si coordonarea staff-ului de campanie a celor doi candidati face ca toate aceste momente sa fie surprinse exact in aceeasi zi, 22 septembrie. Romney in California, Obama in Wisconsin. Poza presedintelui care duce tot greul lumii, a fost perfect sincronizata. O singura zi diferenta. Imaginile urmeaza unor discursul mobilizatoare, unde fiecare dintre candidati si-a expus planul pentru "viitorul Americii".

Baia de multime, neaparat in camasa alba, cu manecile suflecate. Observatorul fin vede diferentele din multime.

Poza de familie

Poza cu copilul mic. Nu exista campanie care sa nu aiba de punctat si acest moment.

Debutul campaniei. Unul din momentele de varf ale campaniei pentru prezidentiale. Democratii au avut confetii, republicanii, baloane. Nu, aceasta nu este o diferenta, ci doar o dovada a sabloanelor si a strategiei de campanie.

Am lasat pentru final imaginea aceasta. Are o poveste intreaga in spate. Este greu de crezut ca fundalul - un cer plumburiu, a fost o intamplare. Salutul de pe scara avionului la o zi distanta. Obama in Seattle, pe 25 septembrie, Romney in Colorado, o zi mai devreme, pe 24 septembrie.

Imaginile cu discursul par in acelasi loc, dar nu sunt. Perfect mimentism, teribila coincidenta. Obama este in Iowa in 15 august, Romney este Michigan in 24 august. Soare, casa de lemn in fundal, camasa alba, cu maneci suflecate, ceasul cu curea de piele neagra, identice!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#alegeri SUA Obama Romney, #Obama campanie electorala, #Romney fonduri campanie, #campanie electorala alegeri sua , #alegeri SUA