Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Alegeri in SUA: Schimb violent de replici intre candidatii republicani (Video)

Duminica, 14 Februarie 2016, ora 13:42
5096 citiri
Alegeri in SUA: Schimb violent de replici intre candidatii republicani (Video)
Foto: captura CNN

Dezbaterea televizata intre candidatii in alegerile primare republicane din SUA, desfasurata sambata seara in Carolina de Sud, a fost punctata de schimburi violente de replici, favoritul actual Donald Trump atacandu-si fara menajamente rivalii.

Tintele predilecte ale miliardarului au fost Jeb Bush, fost guvernator al Floridei, si Ted Cruz, senator de Texas, consemneaza AFP.

Trump si-a intrerupt in mod repetat adversarii, ridicand vocea, gesticuland si fiind huiduit de simpatizantii "victimelor" sale din sala.

Atacandu-l in mod constant pe Jeb Bush, mai ales in materie de politica externa, omul de afaceri a inceput prin a spune ca SUA nu pot duce simultan doua razboaie in Siria, in acelasi timp impotriva lui Bashar al-Assad si a gruparii Statul Islamic, "animale" care, in opinia sa, ar trebui vizate cu prioritate.

"Jeb greseste", a afirmat Donald Trump despre ex-guvernatorul Floridei, care insista pentru plecarea presedintelui sirian. "Ascultandu-l, pe el si pe altii, ne aflam in Orientul Mijlociu de 15 ani fara sa fi castigat nimic", a conchis el.

"Asta vine din partea unui om a carui politica externa este inspirata de emisiuni de televiziune", a raspuns Jeb Bush.

Trump a iesit din nou la atac, cu dosarul razboiului din Irak, declarand ca "au mintit, nu au existat arme de distrugere in masa".

"M-am saturat sa-mi atace familia", a replicat Jeb Bush. "In timp ce Donald Trump facea reality-show-uri televizate, fratele meu construia un aparat de securitate pentru a ne apara", a adaugat el.

"World Trade Center s-a prabusit sub conducerea fratelui dvs. Aduceti-va aminte. N-as spune ca asta inseamna sa ne protejeze", a replicat Trump.

Incercand sa transeze disputa, senatorul de Florida Marco Rubio a intervenit, aducandu-i in discutie pe democrati.

"Ii multumesc lui Dumnezeu ca, pe 11 septembrie, la Casa Alba se afla George W. Bush, nu Al Gore", a spus Marco Rubio, continuand: "World Trade Center a fost distrus pentru ca Bill Clinton nu l-a omorat pe Osama ben Laden atunci cand a avut ocazia".

Intr-o alta disputa, Ted Cruz si Marco Rubio s-au acuzat reciproc ca si-au schimbat pozitiile in privinta imigratiei ilegale, in cel mai dur schimb de replici de pana acum intre cei doi senatori.

In ce-l priveste, John Kasich, guvernatorul de Ohio, a incercat sa fie vocea ratiunii, regretand tonul dezbaterii. "Cred ca ii vom oferi alegerile lui Hillary Clinton daca nu incetam", a avertizat el.

Candidatii republicani se afla in campanie in Carolina de Sud, stat conservator unde deocamdata Donald Trump detine 35% din intentiile de vot, conform mediei calculate de RealClearPolitics, urmat de Ted Cruz (17%), Marco Rubio (14%) si Jeb Bush (11%).

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#dezbatere republicani SUA, #alegeri SUA , #alegeri SUA