Casa Alba ii acuza pe democrati de intelegere secreta cu Ucraina

Marti, 18 Iulie 2017, ora 12:31
2934 citiri
Casa Alba ii acuza pe democrati de intelegere secreta cu Ucraina
Foto: Twitter/White House

Casa Alba a afirmat, luni, ca democratii s-au asociat cu Ucraina in timpul campaniei prezidentiale de anul trecut, contraatacand astfel in scandalul ingerintei Rusiei in alegerile din SUA.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Sean Spicer, a reiterat acuzatiile conform carora un militant al Partidului Democrat s-a intalnit cu functionari ai Ambasadei Ucrainei in timpul campaniei, potrivit AFP.

El face aluzie la mai multe informatii difuzate de mass-media conservatoare conform carora acest membru al Partidului Democrat cauta informatii susceptibile pentru a-l compromite pe fostul director de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort.

Aceste acuzatii au aparut pentru prima data in ianuarie, pe site-ul publicatiei Politico.

"Evident, a existat in aceste ultime zile un mult mai mare interes pentru ceea ce DNC (Comitetul National Democrat) a facut in coordonare cu guvernul ucrainean in incercarea de a stabili o intelegere secreta" cu acesta, a declarat Spicer.

Potrivit purtatorului de cuvant al Casei Albe, democratii voiau "sa obtina demiterea cuiva din functie, lucru care s-a si intamplat".

Paul Manafort a fost nevoit sa isi paraseasca postul in august 2016, cand sansele electorale al lui Donald Trump pareau mici si cand detaliile privind relatiile sale de afaceri cu oficiali pro-rusi din Ucraina incepeau sa apara.

Sean Spicer a facut aceste afirmatii ca raspuns la o intrebare a unui jurnalist de la o institutie media care ii este favorabila presedintelui. Intrebarea era daca aceasta chestiune a fost abordata la intalnirea din iunie de la Casa Alba dintre Donald Trump si presedintele ucrainean Petro Porosenko.

Purtatorul de cuvant a raspuns ca nu stie daca acest lucru s-a discutat, dar a dat asigurari ca "intelegerea secreta cu guvernul ucrainean a starnit un mult mai mare interes dupa aceasta intalnire".

Democrata Adrienne Watson, din cadrul DNC, a acuzat Casa Alba ca incearca sa deturneze atentia.

"Casa Alba aduce in prim-plan aceasta poveste pentru a deturna atentia de la dorinta echipei de campanie a lui Trump de a lucra cu un guvern strain ostil pentru ca acesta sa se implice in alegerile de la noi. Nimeni nu va inghiti asta", a spus ea.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Casa Alba acuze democrati, #scandal Rusia alegeri SUA , #alegeri SUA
Comentarii
S
Stan
rank 1
Casa Alba a inceput sa semene cu recentul ei ocupant...