Ziare.com

Cum este ales presedintele Statelor Unite ale Americii. Procesul electoral complex, explicat pas cu pas

Miercuri, 28 Octombrie 2020, ora 09:01

   

Cum este ales presedintele Statelor Unite ale Americii. Procesul electoral complex, explicat pas cu pas
Din patru in patru ani, americanii isi aleg presedintele si vicepresedintele. Sistemul prin care este ales presedintele american combina cerintele constitutionale si de statut, regulile partidelor nationale si din fiecare stat, traditiile politice si practicile moderne.

Congresul Statelor Unite a stabilit, in anul 1845, ca alegerile prezidentiale sa se desfasoare in prima marti a lunii noiembrie, la fiecare patru ani. Urmatoarele alegeri prezidentiale in SUA vor fi la data de 3 noiembrie 2020, potrivit www.usa.gov.

Candidatii la Casa Alba trebuie sa aiba cel putin 35 de ani si sa fie cetateni americani, nascuti in Statele Unite, noteaza sursa citata. In SUA, presedintele nu este ales prin vot direct, ci printr-o procedura indirecta, bazata pe Colegiul Electoral, format din electori nominalizati de fiecare stat federal. Pana la acest moment, exista insa o serie de etape ce trebuie parcurse.

Exista doua tipuri fundamentale de alegeri: primare si generale. Pe langa cele primare si cele generale, care au loc in ani pari si cuprind competitiile politice pentru Congresul SUA (forul legislativ), in unele state si jurisdictii locale se desfasoara si alegeri "extra-anuale", atat primare cat si generale, in anii impari. Un scrutin primar este unul in vederea alegerii dintr-o serie de candidati a celui care va candida la alegerile generale. Victoria la alegerile primare presupune, de obicei, ca invingatorul va fi nominalizat sau sustinut de un partid politic in cadrul alegerilor generale. La alegerile generale se opteaza pentru candidatii nominalizati in alegerile primare/ori de conventii, de "caucus"-uri (adunari electorale) sau prin petitii/pentru ocuparea unei functii in plan federal, la nivelul fiecarui stat sau local. Scopul alegerilor generale este de a face alegerea finala intre diversii candidati nominalizati de partide sau care candideaza ca independenti, fara a fi afiliati la un partid politic major.

In cazul unor alegeri primare deschise, toti alegatorii inscrisi pot vota, indiferent daca sunt inscrisi ca democrati, republicani sau independenti.

Alegerile in care americanii voteaza pentru reprezentantii lor in Congres, dar nu si pentru presedinte sunt cunoscute ca alegeri "la jumatatea mandatului" ("midterm"). La fiecare doi ani, americanii aleg membri ai Camerei Reprezentantilor pentru mandate de doi ani si circa o treime din senatori, pentru mandate de sase ani. Alegatorii desemneaza cu acest prilej si oficiali in posturi din administratia locala si de stat.

Conventiile sunt reuniuni organizate de partidele politice pentru ca membrii partidului sa ia in discutie diferite probleme, candidaturi si strategii de campanie. Astfel de reuniuni pot dura mai multe zile.

In cazul alegerilor prezidentiale, dupa incheierea alegerilor primare din state, fiecare partid organizeaza o conventie nationala pentru a-si desemna oficial candidatul la alegeri, de obicei acesta fiind cel care si-a atras sprijinul celor mai multi delegati la conventie, in functie de victoriile obtinute in alegerile primare. Cel nominalizat pentru presedintie isi alege, in general, cu acest prilej un "coleg de echipa", care este candidatul partidului respectiv la postul de vicepresedinte al SUA. Partidele politice organizeaza conventii nationale doar in anii in care au loc alegeri prezidentiale, in alti ani avand loc conventii de mai mica anvergura, la nivel de stat.

Un "caucus" este o adunare la nivel local, la care membrii inregistrati ai unui partid politic dintr-un oras sau district isi exprima sprijinul pentru un candidat. In cazul functiilor la nivel de stat sau national, aceste recomandari sunt luate in calcul pentru stabilirea celui care va fi nominalizat in final de partid. Spre deosebire de conventii, "caucus"-urile presupun organizarea simultana a mai multor intruniri separate, in mai multe locuri. Atat Partidul Democrat, cat si Partidul Republican au propriile reguli privind derularea "caucus"-urilor, iar aceste reguli variaza de la stat la stat. Treisprezece state si teritorii organizeaza "caucus"-uri sau alegeri primare in prima marti din luna martie, zi cunoscuta ca "Super Tuesday". Datele la care au loc alegerile primare sau "caucus"-urile sunt stabilite de administratiile de stat sau locale.

Cetatenii americani in varsta de cel putin 18 ani se pot inregistra pentru a vota. Pentru a se inregistra, cei care vor sa voteze trebuie sa indeplineasca criteriile legate de domiciliu stipulate in statele lor, criterii care pot varia, si trebuie sa se incadreze in termenele-limita pana la care se poate face inregistrarea.

Care sunt criteriile pentru a putea ocupa o functie aleasa prin vot in SUA? Exista diferite cerinte depinzand de functie, acestea fiind consemnate in Articolele I si II ale Constitutiei SUA. Un candidat la presedintie trebuie sa fie cetatean al SUA prin nastere, sa aiba cel putin 35 de ani si sa locuiasca in SUA de cel putin 14 ani. Aceleasi criterii sunt valabile si pentru vicepresedinte. In plus, conform Amendamentului 12 la Constitutie, vicepresedintele nu poate proveni din acelasi stat ca presedintele. Candidatii pentru Camera Reprezentantilor trebuie sa aiba cel putin 25 de ani, sa aiba cetatenia de sapte ani si sa locuiasca legal in statul unde vor sa fie alesi. Candidatii la Senat trebuie sa aiba cel putin 30 de ani, sa fie cetateni americani de 9 ani si sa aiba domiciliul legal in statul pentru care candideaza. Cei care candideaza la functii de stat sau locale trebuie sa indeplineasca criteriile stabilite de jurisdictia locala.

Alegerile generale au loc in prima zi de marti dupa prima zi de luni din noiembrie. De ce tocmai atunci? Mare parte din istoria lor, SUA au fost o societate predominant agrara, iar legislatorii au considerat potrivit sa aleaga o zi din noiembrie pentru alegeri, dupa recolta, dar inainte ca inasprirea vremii sa ingreuneze calatoriile. Cum multi locuitori de la tara stateau departe de sectiile de vot, a fost preferata martea, si nu lunea, pentru ca cei care mergeau duminica la biserica sa aiba timp sa ajunga sa-si depuna votul. In plus, 1 noiembrie nu ar fi fost o data potrivita din doua motive: este ziua Tuturor sfintilor, cand romano-catolicii sunt obligati sa mearga la slujba, dar si pentru ca in prima zi a lunii, comerciantii faceau de obicei bilantul lunii precedente.

La alegerile generale, milioane de oameni merg la urne pentru a-si alege presedintele. Voturile sunt numarate si un rezultat partial este cunoscut la 12 ore de la inchiderea urnelor.

Dupa numararea voturilor, procesul se muta la Colegiul Electoral, format din electori nominalizati de fiecare stat federal.

Colegiul Electoral este grupul de cetateni desemnat de state pentru a-si exprima voturile pentru presedinte si vicepresedinte in numele cetatenilor statului, mentioneaza www.usa.gov. Procesul de alegere a electorilor difera de la stat la stat, insa, de obicei, partidele politice ii numesc pe electori la conventiile partidului sau prin votul comitetului central al partidului. Alegatorii din fiecare stat, care isi dau votul pentru presedinte si vicepresedinte, ii aleg pe electori in ziua alegerilor generale. Colegiul Electoral il alege pe presedinte (care nu este, deci, ales prin vot popular).

Sistemul Colegiului Electoral ii ofera fiecarui stat acelasi numar de voturi electorale cati membri are in Congres. Numarul electorilor din fiecare stat este egal cu numarul reprezentantilor statului respectiv in Senat (cate doi senatori de fiecare stat, 100 in total) si Camera Reprezentantilor (435 membri), iar Districtul Columbia are trei electori. Astfel, dupa numarul de electori din Colegiu, cele mai importante state sunt California (55), Texas (34), New York (31), Florida (27), Illinois si Pennsylvania (cate 21 de electori), Ohio (20), Michigan (17), Georgia si New Jersey (cate 15), Virginia (13), Massachusetts (12) si Indiana, Missouri, Tennesse si Washington cu cate 11 electori.

In total, in Colegiul Electoral sunt 538 de voturi; un candidat pentru presedintie trebuie sa obtina 270 pentru a castiga (o majoritate simpla). Teoretic, prin acest sistem, un candidat poate castiga alegerile primind doar 23% din voturile directe ale electoratului american, daca acestea sunt distribuite in mod ideal. Toate statele, in afara de doua, Nebraska si Maine (care distribuie votul electoral in mod proportional intre candidati, in functie de procentajul de sufragii obtinut de fiecare), au un sistem "winner-take-all" (castigatorul ia totul). In acest sistem, candidatul care obtine majoritatea voturilor populare in stat ii sunt alocate toate voturile electorale ale statului. Odata ce un candidat are majoritatea in toate statele, rezultatul este deja anticipat.

Electorii se aduna, in general, in capitalele statelor lor, in decembrie pentru a-si exprima votul. Voturile electorale sunt apoi trimise la Washington, unde sunt numarate intr-o sesiune comuna a celor doua camere ale Congresului in luna ianuarie. Daca niciun candidat prezidential nu castiga majoritatea voturilor electorale, conform celui de-al 12-lea amendament al Constitutiei alegerea presedintelui va fi decisa de Camera Reprezentantilor. In astfel de situatii, camera inferioara a Congresului il alege pe presedinte prin vot majoritar, alegand dintre candidati care au primit cel mai mare numar de voturi electorale. Fiecare stat va da un vot. Daca niciun candidat pentru functia de vicepresedinte nu obtine majoritatea voturilor electorale, Senatul il alege pe vicepresedinte prin vot majoritar, fiecare senator alegand din cei doi candidati care au obtinut cel mai mare numar de voturi electorale.

Colegiul Electoral este folosit doar pentru a-l alege pe presedinte si pe vicepresedinte.

Au existat 18 alegeri prezidentiale in care castigatorul nu a primit majoritatea voturilor populare. Primul dintre acestia a fost John Quincy Adams in alegerile din 1824, iar ultimul a fost Donald Trump in 2016.

Fondatorii natiunii americane au creat sistemul Colegiului Electoral ca parte a planului lor de a imparti puterea intre state si guvernul national. In baza sistemului federal adoptat in Constitutia SUA, votul popular general nu are semnificatie legala. Drept urmare, este posibil ca voturile electorale acordate pe baza alegerilor din state ar putea avea un rezultat diferit de cel al votului popular general. Cu toate acestea, votul individual al cetatenilor este important pentru rezultatul oricaror alegeri.

Organizatorii le spun oamenilor cum sa voteze? Ce inseamna cand o asociatie sau un ziar "sprijina" un candidat? Votul in cadrul alegerilor americane este realizat prin scrutin secret, iar optiunea alegatorului este personala. "Sprijinul" acordat de o organizatie unui candidat inseamna ca organizatia isi exprima in mod public sustinerea pentru candidat si aproba pozitia acestuia in diferite chestiuni. Desi organizatia poate incuraja membrii sa se alature acestei pozitii, este nelegitim sa constrangi un membru sa voteze impotriva propriei pareri.

Votul in absenta le ofera alegatorilor, care nu pot veni la sectiile de votare, mijloace de a-si exprima optiunea. O serie de circumstante, cum ar fi locuinta in strainatate, boala, o calatorie sau serviciul militar, ii pot impiedica pe alegatori sa vina la vot in ziua alegerilor. Votul in absenta le permite alegatorilor inregistrati sa-si trimita votul prin posta. Regulile votului in absenta pentru toate celelalte alegeri sunt stabilite de state si difera. De exemplu, in Oregon, toate alegerile sunt realizate prin posta, insa alegatorii au optiunea de a vota personal la sectiile de votare.

''Stat albastru'' este un termen in general folosit cand este vorba despre un stat in care majoritatea alegatorilor ii sprijina pe candidatii democrati. ''Stat rosu'' se refera la un stat in care majoritatea alegatorilor ii sprijina pe candidatii republicani.

Mandatul prezidential de patru ani incepe in anul urmator, la 20 ianuarie, dupa alegerile din noiembrie. Presedintele isi incepe obligatiile oficiale cu o ceremonie inaugurala, tinuta in mod traditional pe treptele Capitoliului Statelor Unite, care este sediul Congresului, depunand juramantul in public, ceremonie condusa in mod traditional de presedintele Curtii Supreme de Justitie a Statelor Unite.

Juramantul este consemnat in Articolul II al Constitutiei: "Jur solemn ca voi implini cu fidelitate functia de presedinte al Statelor Unite si voi pastra, proteja si apara, cu toata priceperea mea, Constitutia Statelor Unite".
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 5259 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
21 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Asta e democratie ?

Un proces electoral haotic ce da nastere la multe semne de intrebare. Votul anticipat poate fi manipulat de catre guvernatorii statelor respective in functie de rezultatul dorit. In California (stat democrat) republicanii au infiintat centre ilegale de vot anticipat Circumscriptii electorale intregi isi schimba configuratia pentru a avantaja un candidat sau altul. De exemplu , in Huston - Texas exista un singur centru de colectare a voturilor prin corespondenta si unul pentru votul anticipat. In multe locuri alegatorii parcurg distante de zeci de mile pentru a vota anticipat si stau multe ore la coada, chiar si o zi intreaga !!!

 

corect!

republicanii sint maestri in a frauda alegerile intr-o maniera care nu este ilegala, dar nedemocratica, si anume restrictionarea voturilor in zonele controlate de ei...
iar lumea le trece cu vederea pentru ca...s-au obsinuit deja...la fel cum spunea si Chump ca poate sa impuste pe cineva ziua in amiaza mare in times square si sa nu piarda nici un sustinator...

Teddy uite aici linkul cu "DJ"Trump/DaddyIncest

https://twitter.com/riotwomennn/status/816297159020703745

Esti TOTAL dezinformat, domnu' "Huston"

Orice "cutie postala" iti poate colecta votul prin corespondenta, iar in HOUSTON cred ca sunt cateva zeci de mii. Nu mergi nicaieri "zeci de mile" sa votezi: ia de ici harta cu toate "polling locations" din Harris County, plus timpii de asteptare: https://www.harrisvotes.com/
Inca ceva: am votat vinerea trecuta in jurul pranzului in TMC (McGovern). Puteam foarte bine sa merg la sectia de la Rice, tot 10 minute de mers pe jos erau si pana acolo.
Eu si nevasta-mea am fost singuri in sectia de votare la ora respectiva (nu coada, nu asteptare, nimic), tot procesul a durat sub 10 minute. Vrei si poza cu sectia de votare prin care "batea vantul" ? Ti-o pun pe Dropbox.
Bey, nu mai mancati khacat aiurea, unii chiar locuiesc in zonele respective...

Plici , plici , plici atotstiutorul ca de obicei

... o tot bagi ca esti pe aici . De parca ai fi singurul ori stai ca mai exista acela cu deficientze de identitate 4D+++ si GanglionulPrincipesei/RonaldRetardo care tocmai il viziteaza acum pe MosGerila in Elvetzia ca sa presteze ceva maintenance work under the table (cash) ptr acesta ca nu mai facea fatza cheltuielilor cu basementul din DC.
Nu pot sa te contrazic cu ce spui despre TX , dar e un pic ODD ceea ce sustzi ,dar las asta la latitudinea celor ce locuiesc in TX . Ceea ce stiu eu , din mai multe state prin prejur este faptul ca nici la votul anticipat nu votezi unde vrei tu dupa cum nici in ziua votului . La anticipat te duci la Court House la Electoral Office , iar in ziua votului te duci la locatia care se deschide in prescindul tau de regula la Fire Department sau la scoala.
Suna strange ce spui tu ca aveai optiunea sa te duci si sa votezi unde vrei tu , dar nu te contrazic, nu cunosc cum se procedeaza in TX, oricum daca e adevarat creeaza confuzie .

plici , plici franarelu spalatoru de vase...

... nici sa ciesti ca lumea siteul nu esti in stare. Com ii trimeteai tu poza pe dropbox lui Dragos daca legal nu ai voie sa faci fotografii in interiorul prescinctului .
Sunt numai 8 centre de votare deschise 24HR pe Oct29 , iar Oct30 e ultima zi inainte de Nov 3 .Se inchide votarea pana in ziua alegerilor.
Tu chiar ai o problema ..., nu stiii ce ti se intampla , mai franarel de pe centura tzandareiului.
BTW ai facut o plecaciune cuvinciousa lui Chris Hollins ca sa te lase sa votezi ? Cum ai ingurgitat mustiucul lui de culoara abanosului , direct click pe omuletzul tau hungry>
Ti a pulverizat destula crema peste periile colectoare aflate down below after the omuletz.
Anyway se vede ca esti complet bulversat in urma procesului , poate te recuperezi in 2 ani pana la urmatoarele alegeri.
Pana atunci potzi sa faci antrenamente cu mustucele voluntarilor de la organizatia de baza a blm ului pe Harris County fiindca pot sa iti rectifice omuletzul periodic si sa iti griseze periile colectoare periodic.
Dar nu uita sa iti fixezi malaxozrele din mestecatoare sa nu mai faca zgomotul ala disturbing si anoying : plici , plici , plici.

Vito, nu mai povesti de prin transnistria

Daca ai rezidenta in Harris County (din care face parte Houston), poti vota la absolut ORICARE sectie de votare din acest county, ca vrei sa o faci anticipat (a inceput pe 13 octombrie votarea anticipata in TX) sau ca vrei sa votezi pe 3 noiembrie.
Uita-te in lista de la link-ul de mai sus, al doilea "tab" din stanga, cel cu "polling", si vei vedea ca sunt 122 de sectii de votare anticipata (early voting), respectiv 806 sectii de votare deschise pentru 3 noiembrie (Election Day). Plus harta interactiva cu distibutia lor.
Au organizat inclusiv sectii de votare "drive-thru": vii frumos cu masina, deschizi geamul, prezinti ID, primesti un cod de 4 cifre (ca la orice sectie de votare), apoi ti se aduce langa usa masinii o urna electronica mobila pe care iti vei exprima optiunile de vot dupa ce introduci acel cod.
La NRG Arena ai inclusiv drop-off. In traducere: daca vrei sa pui plicul primit prin posta direct in urna, fara sa il plimbi 2 zile prin USPS, o poti face de pe 13 octombrie si pana pe 3 noiembrie la ora 11:59 pm in orice moment ai chef. Multi se duc saptamanal la meciuri, concerte sau festivaluri acolo, dar cand e sa voteze si chiar se incapataneaza sa isi "depuna icrele" in urna respectiva li se pare departe...
Mai mult, pe 29 octombrie vor fi foarte multe sectii de votare cu program nonstop, vor fi deschise 24 de ore.
Asa ca da, sunt atotstiutor in cazul asta, spre deosebire de altii care vin cu povesti de genul "am citit eu ca, stiu eu ca, am vazut eu la tv ca, scrie in articolul nu-stiu-care ca" etc, etc, etc.
Mai terminati cu dezinformarile de khacat, nu vi s-a acrit de cate ori v-ati luat-o peste mecla? Nici tu, nici la barii de mai sus NU locuiti in State, debitati numai tampenii. Habar nu ai ce e cu Court House si Electoral Office, alea nu sunt sectii de votare :-))

 

O viatza ptr o idee si aia fixa ,,.

... Crezi ca numai tu ai avut cinstea sa locuiesti in TX.
Tu scrii scenarii SF cu urne electronice la drivethru uri,etc.Revineti in fire, traiesti intr o lume paralela.
Chiar daca ar fi asa in marele Harris County doar ca faci tu plici plici din mestecatoare si mai iei cu polonicul substantza pastoasa si iti umpli mestecatoarea , nu te mai da mai atat de rotund pe cat te crezi ca nu se invarte america sau TX ul in jurul tau.
Daca habar nu ai cum "se lucreaza" in alte state atunci degeaba traiesti pe aici. Ce cozile alea la votare sunt pe Marte sau pe alta planeta. Habar nu ai tu ce e aia Court House sau Electoral Office.Hai ia spune tu unde se fac sectziile alea de votare daca nu in Firefighters Stations sau in scoli? Nu stii ce e Electoral Office tu de unde ti ai luat voter id cardul , ti l au dat cei din bucataria de pe vaporul cu care ai venit?La tine nu a fost cazul dar cine cere ballotul ptr a vota prin posta de unde in cere , il cere de la vreun restroom or ... Tu nu vezi ca debitezi numai aiureli pe aici . Un inept care se crede buricul pamantului ca a venit el in TX via spalator de vase / vapor/ miami.
Ma doare pe mine undeva de fapt nici acolo nu ma doare de faptul ca tot mananci tu aici ce iti place mai mult si e inclus zilnic in meniul tau despre cine e sau nu e pe aici.
Dupa capul tau crezi ca esti singurul roman pe aici. Din pacate nu e up to you cine e si cine nu e in fact ai o fixatzie cine nu e cu "DJ"Trump?DaddyIncestuosul nu locuieste pe aici. Din pacate ptr tine nu totzi sunt sectantzi fanatici care sa repete doar ce mesaje le transmite "guru'ul suprem.

Hmm, ce liniste e la 5 dimineata in hAmerica

...adica zona aia undeva mai la est de R Moldova.
Asa e mah, rrrrrromica ? Bey hamericanule, bey... Las ca te trezesti tu peste 3-4 ore si sa vezi poezii ce ne tragi :-))
La mine, FYI, e 10 seara, ca inca nu am trecut la ora de iarna, asa ca peste vreo juma' de ora ma duc la nani, ca maine am treaba.
De votat, eu am votat la urne. Tu si Zaietz, conationalul din tura de noapte, care "promaviaza" si el ce poate, aveti voie sa votati aici pe site cat aveti chef :-)) Zi-i ca am niste benzina ieftina pentru el ;-)
Hai pa, guttu-te-n morning pentru cand te trezesti :-))

 

Plici-Spalator vase- Vapor-Miami-Harris Cty-Urna electronica

Hai uite ca tocmai s a terminat Hoda and Jenna si a inceput Just for laughs gags/Best Shocker pranks, imi cam pierd timpul cu tine fiindca nu esti atat de brilliant cum te crezi/ deh orice sistem scolar da si rebuturi , norocul tau ca te au uitat aia cu vaporul in miami si ai ajuns acum sa descri tu cam cum ar fi cu "urna electronica la drive thru".
Vrei sa iti servesc o portie de "guttu-te-n morning pentru cand te trezesti" ca vad ca ti ai exprimat dorintza arzatoare in finalul postarii tale sa ti se aplice un click or two pe omuletzul din mestecatoare dimineatza pe racoare in basementul in care locuiesti din Harris County.Cand nu am timp o sa vorbesc cu GanglionulPrincipesei sa trimita pe cineva de la organizatia BLM din DC.
Oricum trebuie sa iti fixezi malaxorul din mestecatoare fiindca faci ritmic "plici, plici,plici" si e nu numai disturbing , dar mai ales annoying .
Hai sa faci plici sanatos , ca e o pierdere de timp cu tine esti irecuperabil !

Fa un appointment la Ann Harris Bennett si marturiseste ca ai mintit

Plicisor esti de domeniul infractiunii si aici , continui sa faci ceea ce faceai pe centura tzandareiului.
Lasand la o parte ca ai fugit de pe vaporul unde erai spalator de vase si ai ramas illegal in miami.
Stie Ann ca ai mintit cand ti-a dat Voter ID si cand ai declarat fals ca :
4.Have not been declared totally mentally incapacitated or partially mentally incapacitated without the right to vote by a final judgment of a court exercising probate jurisdiction.
Ori tu prezintzi toate simptomele de dementia
I sa te duci la tanti Ann ca si ea vad ca e un pic mai bronzata si ai putea sa ii faci un pic de mezamplast pe la fofeaza ei fierbinte si umeda ca sa faca uitata infractziunea ca altfel te baga astia la bulau si o sa iti fie cam greu sa rezolvi totzi cetatzenii bronzatzi natural din acea colectivitate sau te expulzeaza la tzandarei unde te asteapta bronzatzii locali sa iti inspecteze omuletztul si periutzele colectoare. Mai ales ca ai bune referintze pe functzia de absorbtzie , faci un vacuum proffesional.

 

plici , plici franarelu spalatoru de vase...

... nici sa citesti ca lumea siteul nu esti in stare. Com ii trimeteai tu poza pe dropbox lui Dragos daca legal nu ai voie sa faci fotografii in interiorul prescinctului .
Sunt numai 8 centre de votare deschise 24HR pe Oct29 , iar Oct30 e ultima zi inainte de Nov 3 .Se inchide votarea pana in ziua alegerilor.
Tu chiar ai o problema ..., nu stiii ce ti se intampla , mai franarel de pe centura tzandareiului.
BTW ai facut o plecaciune cuvinciousa lui Chris Hollins ca sa te lase sa votezi ? Cum ai ingurgitat mustiucul lui de culoara abanosului , direct click pe omuletzul tau hungry>
Ti a pulverizat destula crema peste periile colectoare aflate down below after the omuletz.
Anyway se vede ca esti complet bulversat in urma procesului , poate te recuperezi in 2 ani pana la urmatoarele alegeri.
Pana atunci potzi sa faci antrenamente cu mustucele voluntarilor de la organizatia de baza a blm ului pe Harris County fiindca pot sa iti rectifice omuletzul periodic si sa iti griseze periile colectoare periodic.
Dar nu uita sa iti fixezi malaxozrele din mestecatoare sa nu mai faca zgomotul ala disturbing si anoying : plici , plici , plici.

 

Gata tzigane, s-a crapat de ziua in transnistria ? :-))

Cum banuiam, exact la 4 ore dupa ce ma culcasem. Ba d0bit0cule, bah, esti mai pr0st ca gaura de la covrig... :-))
Si zi asa, ti se pare SF sistemul de votare din TX. Deh mah, nu toti traiesc intr-o vagauna ca tine.
Cum plm votezi tu in Court House mah t3mb3lule?! Poate cu "guilty" sau "not guilty" :-)) Bey cat de cr3t!n poti sa fii, ti-am zis ca iti iei informatiile de pe internet si debitezi numai tampenii dupa aia pe aici. La EO doar te inscrii ca votant ba cr3t!nule, iar asta o faci prin posta, nu te duci in persoana acolo si nici nu e sectie de votare :-))
Tu unde plm te crezi mah, in "mother russia" sa nu ai voie sa faci poze in spatiul public? Ti se vad reflexele comuniste, tzigane... Sectia de votare de la McGovern e langa food court, la etajul 1 din cladire, in spatiu public, faci cate poze vrea muschiul tau. Ai citit tu ceva pe internet, dar iar nu ai inteles nimic: nu ai voie sa iti pozezi ecranul de la masina de votare in timp ce votezi, dar cam atat. Bey cat de d0bit0c poti sa fii :-)) Cu cate tampenii vrei mah sa te mai prind?
Cozi la votare in TX?! Esti cr3t!n bah tzigane, ti-am zis ca iti iei informatiile din presa mincinoasa si le mai si crezi :-)) Daca nu ai vazut bine timpii de asteptare (zero, adica) prezentati in timp real pe site-ul oficial inseamna ca esti pr0st0van rau.
Hai, ia-o sub mustacioara in tziganimea ta transnistreana, mai baga o balada pe aici si lasa tu Statele, ca nu ai fatza de asa ceva :-))

 

plici-mestecatoare-omuletz- chriss hollins-basement-texas

Ia spune suflator de mustiuc cum se traduce asta :
https://www.harrisvotes.com/
"WHAT DEVICES ARE PROHIBITED INSIDE THE POLLING LOCATION?
Wireless communication devices are prohibited within the polling location. The taking of photographs is prohibited within the polling location."
Care parte nu ai inteles o , da i un google translate si o sa afli.
Te crezi atotstiutor , nu prea se vede , daca mai dormi ca boul pe coada de la 10PM asta nu inseamna ca totzi trebuie sa faca acelasi lucru.
Ai mari deficientze si totul porneste de la cerebelul tau ofilit puternic afectat de statul prelungit in basement de fricablm istilor din zona care cum te prind cum iti prezinta mustiucul ptr calibrare si maintenance in mestecatoarea cu access direct spre periile colectoare situate down below the omuletz.
Esti wrong pe toate planurile baietzica infantelica...
Nu toate statele au acelasi setting. Deci in buldingul care este numit "The Court House" sunt situate : pe langa 3 sali diferite ptr court business ( sunt 3 judges) si Electoral Office, si Tax Assessor , si County Clerk, si officul unde platesti property taxes , si un office al DMV , si 911 Dispatch , si Sherriff Department, si County Jail, si County Health Dept.
E o cladire uriasa . Se numeste "The Court House" si toata lumea o numeste asa cand face referire la ea.Fie ca se duc ptr DL, car registration sau tax matter sau altceva cand spun unde se duc sau unde au fost toata lumea spune ca la "Court House". BTW tot acolo se vand si Fishing Licenses, la county clerk office.
Deci ptr Early Voting toata lumea voteaza la Electoral Office de la Court House.Si daca ptr cine vrea sa drop off personal ballotul ptr votul prin corespondentza boxul respectiv este locat tot acolo , doar ca trebuie sa semnezi plicul in fatza unui clerk din that office. 5 minute mi a luat fiindca a trebuit sa semnez in bookul de la intrare in building , la ce office ma duc sa imi ia deputy sherriful de la intrare temperatura , dupa aia sa trec prin gate ul de verificare al obiectelor metalice.
Nu exista alte centre de votare ptr early voturi decat la officiul electoral de la county ( Court House).
Dar asta , again e prea greu ptr tine sa intzelegi un lucru atat de simplu.
Pe Nov 3 se deschid 50 the polling location in fire stations, VFW uri,scoli , churches , in nici un caz in spatzii comrciale sau food courts.
Cat priveste Voter Id card il obtzii numai in persoana facand o vizita la Electoral Office sau mai potzi sa te inregstrez ca voter cand itzi renew DL sau registration plates la DMV , e o intrebare acolo daca vrei sa te inregistrezi ca votant.Mai potzi face aplicatzia online , dar still trebuie sa te duci sa semnezi personal in fatza clerkului ca sa aiba semnatura ta ptr their records.

Hai sa faci plici cu "tziganu" meu plasat intre periile colectoare via omuletzul din mestecatoarea ta hungry.

Nu esti doar cr3t!n, mai si bubui :-))

Numai d0bitocenii ai scris tzigane, rad si curcile de ce ai debitat...

Plici spalatorul de vase fugit de pe vaporul din Miami

Ba *** mintal , *** , care se culca ca boul pe coada si colega ta de camera soarbe licoarea fermecata din mustucele viguroase ale blm istilor din zona.
Esti atat de redus mintal icat nu esti in stare sa traduci ce scrie pe site ul cu care te ai laudat.
Vorba aia erau o gramada de oi pe camp dar mi ei p u l anul in omuletzul tau sa te axfizieizi cu piciorusul meu mijlociu puternic infipt in cele 2 periute colectoare din cavitatea de sub omuletzul tau infect .
Hai sa faci plici . Vezi ca dupa 10 PM cand incepi sa dormi ca boul pe coada "colega de vot" sta infipta pana dimineatza in stromeleagul primului bronzat din Harris County.
Bey prostituatul americii cate maciuci bronzate te au abuzat de cand ai fugit de pe vaporul din miami ?

 

Ptr vise placute cui vrei sa ii dau Tziganu ...

... tie sau o fac vesela pe nefericita care imparte basementul cu un *** obsedat mintal ca tine.
I feel bad for her .

 

Hai acum repede ca sa imi scanezi si formatul seriei de pe ..

... pasaport cand vin cu mustiucul digital si ititzi dau click pe omuletz poing down to collector brushes din cavitatea inferioara in care colectezi substantzele lufrefiante la care esti addicted.
Vezi ca sunt reclamatzii ca ai buzicile reci ,it's not feeling good if they are so cold ...

 

Plicisor/ spalator de vase Hai ca e 9:29 sa ma apuci numai de oua...

Sa iti dau sa dormi bine
Cat guritza ta o tzine
Open up si *** it all
Sa te tzin pan la Craciun

 

I ai facut mezamplastul si lui Ann Harris Bennett

,,, how it is look like ? I heard that's orange and hot ! It's that true ? How is the taste ? Take care and use what you still have working : the tongue and the vacuum from inside of your throat. That should work ,for a while.
Too bad the other thing doesnt 't work anymore. I feel bad for your wife , she must be devastated , but don't worry they are neighbors around and mailmen , and plumbers and electricians , and carpenters , and cowboys and freelancers blm ists ( most valuable assets for her). Be kind and make the appointment and then live the basement and come back later enough do not interfere on the negotiation. I may come too to make her happy ... Just stay away couple hours...and you will see the difference on her face...

 

E 9:53 plicisor mustiucul sa m i l i e i

Mai acum ca i la inceput
Stai cuminte sa te f f u u t t a a t t a a r r e e
Cat un pic pic pic
Pana n o mai ramanea nimic
Cate un strop strop strop
Pana n o mai ramanea deloc.
Dar o luam maine de la inceput , precum bine stie nevestica ta dimineatza pe racoare vito's maciuca e tare.
Dar pliciisor , plicisisor doarme ca un bou pe covor , si ofilitita maciuca atarna parca e gramada de lana.
De unde nu e nu ai de unde sa ceri plicisor dus departe pe ogor. Vezi ca te prind blm istii si iar sintzi o apasare pe amigdalite si te dor maxilarele vreo saptamana.
Esti deluzional dar e de inteles starea ta intai a cazut ceausescu caruia i ai s u p t a r e pana a cazut si acum ai schimbat stapanul si incercand aceleasi metode de s u p t a r e te indreptzi din nou spre .... Loose /loose situation.
Basmentul ala inchiriat e cea mai mare realizare a ta , impreuna cu cellphoneul care ti l renew astia free ca vezi doamne toata lume trebuie sa aiba un cellphone.
Plicisor Mai vrei un click usor pe omushor de la Tziganusor
Cu spuma sau fara spuma ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor