Cursa pentru Casa Alba: Favoritul republican isi revine din pumni

Vineri, 02 Martie 2012, ora 13:00
2131 citiri
Cursa pentru Casa Alba: Favoritul republican isi revine din pumni

Favoritul la nominalizarea Partidului Republican pentru cursa prezidentiala din Statele Unite, Mitt Romney, a revenit in preferintele alegatorilor dupa ce a castigat caucusul din statul Wyoming, la cateva zile dupa ce obtinuse victoria in Michigan si Arizona.

Romney, care are o avere uriasa, cele mai mari fonduri de campanie si suportul stabilimentului Partidului Republican, a obtinut 39% din voturi la caucusul din micul stat Wyoming, urmat de principalul sau rival, conservatorul Rick Santorum, cu 32%, informeaza CNN.

Mitt Romney a mai primit si o veste buna, aceea ca in Michigan a primit 16 delegati, fata de cei 14 ai lui Santorum, desi initial se anuntase ca, in ciuda victorie, a fost egalitate la numarul de delegati castigati, cei care vor vota candidatul republican la conventia din vara a partidului.

Numaratoarea arata ca, astfel, Romney are 182 de delegati, Santorum 79, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor, Newt Gingrich, are 39, iar congresmenul libertarian Ron Paul, 38.

Sirul de victorii inseamna o adevarata "gura de oxigen" pentru Romney, care pierduse in februarie 3 state in fata lui Santorum si trecuse in spatele lui in mai multe sondaje la nivel national, in mod surprinzator.

Cu toate astea, desi favorit clar, afaceristul de confesiune mormona are o problema in a convinge cea mai puternica aripa a Partidului Republican, cea conservatoare, in a-l sprijini. El e cunoscut ca un moderat, in ciuda faptului ca vrea sa arate ca e conservator si i se imputa faptul ca, atunci cand era guvernator de Massachusetts, a impus un plan de sanatate aproape identic cu cel al presedintelui Obama, mult criticat de republicani.

Chiar si asa, Romney, ca si toti colegii sai republicani, e in urma lui Barack Obama in sondajele de opinie pentru alegerile prezidentiale din noiembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#Mitt Romney victorie, #cursa republicana Mitt Romney, #alegeri partidul republican SUA , #alegeri SUA
Comentarii