Frauda la alegerile din SUA: Trei persoane au fost inculpate

Sambata, 29 Octombrie 2016, ora 11:52
3397 citiri
Frauda la alegerile din SUA: Trei persoane au fost inculpate
Foto: Arhiva Hepta.ro

Trei persoane au fost inculpate, vineri, pentru frauda electorala in Florida si Virginia, aparent in dosare fara legatura intre ele, cu numai 11 zile inainte de alegerile din SUA.

Acuzatiile vizeaza o femeie din Florida si un barbat din Virginia, acuzati ca au depus formulare false de inregistrare pentru vot, dar si o femeie din Florida care ar fi falsificat buletine pentru votul prin corespondenta, pe care le deschidea la Centrul Electorala Miami-Dade, relateaza Reuters.

Procurorul Fernandez Rundel, din Miami-Dade, Florida, a declarat ca Fladys Coego, in varsta de 74 de ani, care deschidea buletinele de vot prin corespondenta, a fost vazuta de un supraveghetor in timp ce schimba buletinele care nu erau completate. Femeia si-a admis fapta si a fost inculpata.

"Integritatea procesului electoral este intacta datorita activitatii noastre de procedura", a declarat supraveghetorul procesului electoral din comitat, Christina White, intr-un comunicat.

In paralel, Tomika Curgil, in varsta de 33 de ani, a fost inculpata pentru ca ar fi depus formulare false, in timp ce lucra la inregistrarea alegatorilor pentru o organizatie ce militeaza pentru legalizarea marijuanei in scopuri medicale.

Si un barbat din Virginia a fost acuzat ca a depus formulare falsificate in timp ce lucra pentru o campanie de inregistrare a alegatorilor, au anuntat procurorii.

Vafalay Massaquoi, in varsta de 30 de ani, a fost retinut pentru falsificarea datelor publice si pentru frauda la inregistrarea alegatorilor.

"Nu exista nicio suspiciune ca a existat vreun vot ilegal in acest dosar", a spus procurorul Bryan Porter. "Mai mult, din moment ce formularele fraudate vizau persoane inexistente, daca frauda nu ar fi fost descoperita, riscul depunerii unor voturi false era oricum scazut", a adaugat el.

In capitala statului Iowa, Des Moines, autoritatile electorale au sesizat saptamana aceasta alte trei cazuri de presupusa frauda electorala. O persoana a fost arestata joi, a anuntat politia.

Un barbat din Texas, unde urnele s-au deschis luni pentru votul anticipat, a fost arestat pentru ca a facut campanie electorala pentru Donald Trump in apropiere de o sectie.

Candidatul republican la presedintie, Donald Trump, a declarat in repetate randuri in ultimele saptamani ca alegerile vor fi fraudate in favoarea democratei Hillary Clinton, desi nu a furnizat nicio dovada in acest sens.

Orice se poate intampla la alegerile din SUA: Avansul lui Clinton in sondaje ramane mic

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#frauda alegeri SUA , #alegeri SUA
Comentarii
Poza condei1
condei1
rank 5
Poza abecedar
abecedar
rank 5