Gusa: Administratia Obama s-a uitat de la mare departare la Romania

Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 23:46
1666 citiri
Gusa: Administratia Obama s-a uitat de la mare departare la Romania
Foto: usnews.com

Cozmin Gusa a declarat marti seara ca pentru Romania importanta alegerilor din America ar putea fi cruciala doar in eventualitatea in care SUA isi vor schimba atitudinea si nu vor mai fi un partener pasiv, sustinand astfel ca administratia Obama s-a uitat de la mare departare la tara noastra.

"Este important sa privim pentru ca ceea ce se intampla in America ar putea sa influenteze in sfarsit si Romania, dar in mod evident influenteza mersul geo-politic al lumii. Eu sunt mai putin, sa spunem, agitat decat altii in ceea ce priveste rezultatul votului. Spuneam acum un an ca singura posibilitate pentru ca Obama sa iasa sigur presedinte este sa il aiba contra candidat pe Romney, un om mult sub potentialul lui Barack Obama", a spus analistul politic la Realitatea Tv.

Alegeri in SUA: Care este cea mai buna varianta pentru Romania?

Gusa a precizat ca pentru Romania importanta alegerilor din SUA ar putea fi "cruciala" doar in eventualitatea in care Statele Unite isi vor schimba atitudinea si nu vor mai fi un partener "pasiv" al tarii noastre.

"SUA nu participa la consolidarea statului nostru de granita al NATO. Din pacate, administratia Obama s-a uitat de la mare departare la Romania, poate si din cauza crizei economice care a afectat intreaga planeta si care l-a spus pe Obama in situatia sa isi translateze interesele strategice in Pacificul de Sud, intr-o zona pe care ei trebuie sa o pazeasca (...) si Romania a fost neglijata", a precizat el.

Cozmin Gusa a mai spus ca Romania ar avea nevoie de nu doar de incurajari, ci de investitii directe productive care sa ne consolideze un statut de granita, si nu unul de colonie.

"In mod evident de ce ar avea nevoie Romania intr-un parteneriat strategic? Nu doar de incurajari, nu doar de convergenta serviciilor secrete, sau a fortelor armate. Ar avea nevoie de investitii directe productive care sa ne consolideze un statut de granita, si nu un statut de colonie, asa cum il avem din pacate", a opinat analistul.

"Mitt Romney, reprezinta aceasta alternativa pentru multi, in schimb, o alternativa conservatoare, pe cand Barack Obama ar reprezenta, chiar cu lipsa de performanta pe care a avut-o, o varianta progresista care influenteaza si Europa si care poate sa influenteze si Romania, dar nu atat de repede", a punctat el.

Alegeri in SUA: In Chicago se voteaza masiv pentru Obama - Corespondenta din SUA

Fiind intrebat cine ar fi mai bun pentru Romania intre Barack Obama si Mitt Romney, analistul politic a spus ca spera sa fie Obama, pentru ca la primul mandat nu a fost pentru tara noastra acel partener pe care il visa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cozmin Gusa alegeri SUA, #alegeri SUA beneficii Romania, #Romania alegeri SUA , #alegeri SUA
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Oricum, şi dacă se uita mai deaproape la noi, coboram mai jos de ul
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5