Hillary Clinton obtine matematic nominalizarea democrata pentru Casa Alba (Video)

Miercuri, 08 Iunie 2016, ora 09:17
3515 citiri
Hillary Clinton obtine matematic nominalizarea democrata pentru Casa Alba (Video)

Hillary Clinton a revendicat, marti, victoria in alegerile primare democrate, ea urmand sa fie investita in calitatea de reprezentant al Partidului Democrat la alegerile prezidentiale din SUA.

Intr-un discurs sustinut la New York, Clinton le-a multumit celor care au sprijinit-o si a spus ca victoria apartine unei intregi generatii, relateaza News.ro.

"Multumita voua, am depasit o etapa importanta. Este pentru prima data in istoria tarii noastre cand o femeie este investita de unul dintre marile partide", a declarat candidata in varsta de 68 de ani, citata de Le Monde, in fata sustinatorilor care-si manifestau bucuria in cartierul Brooklyn.

"Victoria din aceasta (marti - n.red) seara nu este a unei persoane, ea apartine unei generatii de femei si barbati care s-au batut si s-au sacrificat si au facut posibil acest moment", a continuat ea.

Clinton a profitat de acest discurs de revendicare a victoriei pentru a-l critica pe opozantul ei republican, Donald Trump.

"Podurile sunt mai bune decat zidurile", a spus ea, referindu-se la proiectul miliardarului de a construi un zid la frontiera cu Mexicul.

Ea si-a consolidat victoria in cursa pentru investitura democrata, obtinand victorii in statele California, New Jersey, South Dakota si New Mexico impotriva lui Bernie Sanders.

Potrivit unei numaratori a agentiei americane Associated Press, Clinton a atins inca de luni majoritatea de delegati care-i asigura investitura Partidului Democrat.

Presedintele american Barack Obama i-a sunat marti seara pe Bernie Sanders si Hillary Clinton, pe care a felicitat-o pentru ca a obtinut majoritatea delegatilor necesari in vederea investirii in alegerile prezidentiale, anunta Casa Alba, potrivit CNN.

Senatorul Bernie Sanders din Vermont, care a contestat vehement graba presei de a o incorona pe adversara sa inainte de votul oficial al superdelegatilor (alesi ai partidului) in cadrul Conventiei de investire de la Philadelphia, a obtinut o victorie in alegerile primare din North Dakota.

Pe de alta parte, Donald Trump este singurul candidat care continua cursa pentru obtinerea investiturii Partidului Republican.

America alege intre Donald Trump si Hillary Clinton: Tot ce trebuie sa stii despre cel mai important scrutin din lume

Citeste si:
Gabriela Firea continuă atacurile la adresa lui Nicușor Dan: „Capitala este abandonată de falşii salvatori şi toate proiectele majore sunt blocate!”
Gabriela Firea continuă atacurile la adresa lui Nicușor Dan: „Capitala este abandonată de falşii salvatori şi toate proiectele majore sunt blocate!”
Fostul primar al Capitalei și actual lider al PSD Bucureşti Gabriela Firea a lansat joi, 18 august, un nou atac la adresa actualului edil Nicușor Dan, afirmând că Capitala este „abandonată...
PNL l-a recrutat pe unul din vechii grei ai PDL-ului. Liviu Negoiță, semne de revenire în politica mare
PNL l-a recrutat pe unul din vechii grei ai PDL-ului. Liviu Negoiță, semne de revenire în politica mare
PNL Sector 2 l-a înscăunat pe fostul lider PDL și primar al Sectorului 3 Liviu Negoiță la fruntea Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali Filiala Sector 2. Anterior, acesta a fost membru PMP...