Lupta pentru Casa Alba: Un prezidentiabil republican sustine ca Satana ataca SUA

Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 12:44
3508 citiri
Lupta pentru Casa Alba: Un prezidentiabil republican sustine ca Satana ataca SUA

Fostul senator de Pennsylvania, Rick Santorum, actualmente candidat la investitura republicana la presedintia SUA, si-a mentinut, marti, declaratiile controversate din 2008, cand a spus ca Satana ataca SUA.

Santorum le-a spus jurnalistilor ca prefera sa isi sustina mesajele de candidat la investitura republicana si a continuat vorbind despre locuri de munca, securitate si "fortele din lume care vor sa faca rau Americii".

Discursul din 2008 a inceput din nou sa faca turul Internetului, dupa remarcile lui Santorum, din weekend. In fata unui grup de studenti ai Ave Maria University din Naples, Florida, Santorum a spus: "Acesta nu este deloc un razboi politic. Acesta nu este deloc un razboi cultural. Acesta este un razboi spiritual. Si Tatal Minciunilor si-a pus ochii pe ceea ce credeti voi ca Tatal Minciunilor, Satana, poate sa-si puna ochii: o tara buna, decenta, puternica, influenta - Statele Unite ale Americii", transmite CBS.

Intrebat, marti, despre aceste remarci, Santorum a detaliat: "Cred in bine si rau. Cred ca intr-un fel sau altul, pentru ca esti o persoana cu credinta, crezi in bine si rau si este descalificant pentru presedinte, vom avea un numar foarte mic de candidati care pot candida la presedintie".

Intrebat daca mai crede ca Satana ataca Statele Unite, Santorum a apreciat ca intrebarea nu este "relevanta pentru ce se discuta in America astazi".

Republicanul a continuat: "Daca vor sa sape dupa discursuri vechi de-ale mele, tinute in fata grupurilor religioase, n-au decat, dar eu am de gand sa raman pe mesaj si am sa vorbesc despre lucrurile despre care vor sa vorbesc americanii, adica crearea de locuri de munca, securizarea tarii noastre si da, am sa vorbesc despre acele forte din jurul lumii care vor sa faca rau Americii, si puteti sa pariati ca o sa ma iau de ele".

Citește și:
Alexandru Rafila, despre șpăgile din spitale: Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane
Alexandru Rafila, despre șpăgile din spitale: Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a criticat ferm decizia unor medici de a accepta bunuri materiale pentru acordarea de servicii medicale. ”Este absolut inacceptabil. Sunt foarte...
Nicolae Ciucă face o vizită de lucru în Egipt. Ce speră să obțină premierul
Nicolae Ciucă face o vizită de lucru în Egipt. Ce speră să obțină premierul
Premierul Nicolae Ciucă face, sâmbătă şi duminică, o vizită de lucru în Republica Arabă Egipt. Potrivit programului, sâmbătă, şeful Guvernului de la Bucureşti va avea convorbiri...