Senatori republicani de rang inalt: Tranzitia catre o presedintie Biden pare inevitabila

Luni, 30 Noiembrie 2020, ora 09:22
2567 citiri
Senatori republicani de rang inalt: Tranzitia catre o presedintie Biden pare inevitabila
Foto: Facebook/ Joe Biden

Senatori republicani de rang inalt au afirmat, duminica, ca o tranzitie catre o presedintie Joe Biden pare inevitabila, in timp ce presedintele Donald Trump a pus sub semnul intrebarii sansele ca plangerile campaniei sale sa fie audiate de Curtea Suprema a Statelor Unite, relateaza Reuters.

Comentariile facute de Trump in timpul unui interviu acordat la Fox News Channel au avut loc in timp ce senatorul republican Roy Blunt, presedintele comitetului inaugural din Congres, a spus ca se asteapta ca democratul Biden sa fie investit in functia de presedinte pe 20 ianuarie.

"Lucram cu administratia Biden, administratia probabila in tranzitie si la inaugurare, ca si cum am merge mai departe", a declarat Blunt, senator din Missouri, la emisiunea "State of the Union," de la CNN, chiar daca nu a recunoscut ca Trump a pierdut alegerile din 3 noiembrie.

Guvernatorul Asa Hutchinson, din Arkansas, este unul dintre cei cativa republicani care se refera la Biden drept presedintele ales.

"Tranzitia este importanta. Cuvintele presedintelui Trump nu sunt chiar atat de importante", a afirmat Hutchinson la Fox News Sunday", adaugand ca intelege motivatia legala pentru care Trump nu isi recunoaste infrangerea.

Trump s-a folosit de interviul acordat la emisiunea "Sunday Morning Futures" de la Fox News Channel pentru a-si relua acuzatiile facute, fara sa ofere dovezi, legate de o frauda electorala pe scara larga. Aceste acuzatii au fost respinse de numerosi judecatori.

Presedintele si-a exprimat indoiala ca plangerile sale vor fi audiate de Curtea Suprema a Statelor Unite.

"Trebuie sa ne miscam foarte repede", a spus Trump despre plangerile sale, refuzand in acelasi timp sa ofere o data specifica pana la care va considera ca optiunile sale sunt epuizate.

El a spus ca va continua sa conteste rezultatele alegerilor, afirmand ca "mintea mea nu se va schimba in sase luni".

Totusi, Trump a declarat saptamana trecuta ca daca Biden va fi declarat anvingator de catre Colegiul Electoral, pe 14 decembrie, atunci va pleca de la Casa Alba.

Biden a castigat alegerile prezidentiale cu 306 voturi ale Colegiului Electoral, peste numarul minim necesar de 270, in timp ce Trump a obtinut 232. Biden este in fata lui Trump si in privinta votului popular, cu peste 6 milioane de voturi in plus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Reacția președintelui SUA după ce studenți pro palestinieni de la Universitatea Columbia cer ruperea legăturilor financiare cu Israelul
Reacția președintelui SUA după ce studenți pro palestinieni de la Universitatea Columbia cer ruperea legăturilor financiare cu Israelul
Preşedintele american Joe Biden a afirmat duminicp, 21 aprilie, că antisemitismul "nu-şi are locul" în campusurile universitare, într-un moment în care studenţi propalestinieni de la...
Joe Biden este ridiculizat în SUA, după ce a povestit istoria unui unchi despre care susține că a fost "devorat de canibali"
Joe Biden este ridiculizat în SUA, după ce a povestit istoria unui unchi despre care susține că a fost "devorat de canibali"
Preşedintele american Joe Biden a provocat stupoare, joi, 16 aprilie, după ce a povestit despre unchiului său, despre care presupune că a fost devorat de canibali în Noua Guinee în timpul...
#Joe Biden, #Joe Biden victorie, #alegeri SUA , #alegeri SUA