Columbia vrea sa legalizeze pastilele ecstasy

Vineri, 01 Februarie 2013, ora 23:10
1978 citiri
Columbia vrea sa legalizeze pastilele ecstasy

Ministrul de Justitie din Columbia, Ruth Stella Correa, intentioneaza sa legalizeze uzul personal de droguri sintetice, precum ar fi pastilele ecstasy.

Noul proiect de lege ar urma sa ia locul reglementarilor actuale, care condamna posesia unor cantitati mari de droguri precum cocaina si marijuana. In incercarea de a pune capat uzului abuziv si traficului de droguri din tara, oficialii columbieni incearca sa revizuiasca legislatia privind posesia de stupefiante, noteza BBC.

Astfel, ministrul a intrunit o comisie care sa analizeze politicile guvernamentale privind legislatia drogurilor in ultimii zece ani. Printre membrii comisiei se numara si fostul presedinte columbian Cesar Gaviria, alaturi de experti si academicieni, pentru a formula un proiect de lege in ceea ce priveste legalitatea uzului de droguri sintetice.

Cu toate ca pana de curand Columbia a dus o politica de restrictionare a consumului si posesiei de droguri, Ministerul de Justitie a redeschis discutia in acest sens, astfel ca, in cel mult doi ani, se prevede o schimbare radicala a legislatiei.

In lunile urmatoare, proiectul de lege privind legalizarea drogurilor sintetice ar urma sa fie inaintat Congresului spre aprobare.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Columbia legalizare ecstasy, #droguri sintetice legalizare Columbia, #legislatie stupefiante Columbia , #America de Sud