Alerta pe pamant american: Teroristii vor sa atace Mall of America (Video)

Duminica, 22 Februarie 2015, ora 19:50
12126 citiri
Alerta pe pamant american: Teroristii vor sa atace Mall of America (Video)
Foto: abcnews.go.com

Secretarul american pentru Securitate Interna, Jeh Johnson, a avertizat clientii Mall of America, un centru comercial din Minnesota, sa fie "deosebit de atenti", dupa ce o grupare terorista a avertizat ca are de gand sa atace uriasul mall.

Intr-un interviu acordat CNN, duminica, Johnson i-a avertizat pe clientii care planuiesc sa viziteze mall-ul ca gruparea militanta somaleza Al Shabaab l-a inclus pe lista de tinte.

"Daca cineva planuieste sa mearga la Mall of America azi, trebuie sa fie deosebit de atent. Va fi securitate sporita acolo, insa vigilenta publica, constientizarea si prudenta publica in situatii precum aceasta sunt deosebit de importante", a spus Johnson.

FBI avertizeaza contra amenintarii teroriste pe teritoriul american

De asemenea, Mall of America a anuntat ca implementeaza noi masuri de securitate, chiar daca nu toate vor fi vizibile pentru clienti.

Minneapolis reprezinta o zona de interes pentru gruparea terorista Al Shabaab, deoarece aici se gaseste cea mai numeroasa populatie de somalezi din Statele Unite, de unde isi poate recruta noi adepti.

In plus, dupa ce armata americana l-a ucis pe liderul gruparii intr-un atac aerian sustinut in Somalia, in anul 2014, gruparea a promis ca-i va razbuna moartea si-i va lovi pe americani la ei acasa.

Cetatenii Suverani: Teroristii de care se tem americanii cel mai tare - Documentar

Johnson a mai spus ca si alte grupari teroriste, precum Statul Islamic si al Qaida, concureaza pentru atragerea de noi recruti si vizeaza cetateni ai statelor occidentale.

Deschis in anul 1992, Mall of America are peste 40 de milioane de vizitatori anual, mai multi decat oricare alt mall din lume.

Cine sunt si ce vor teroristii din gruparea somaleza Al Shabaab:

UPDATE: Gruparea Al Shabaab tocmai a dat publicitatii o inregistrare video de peste o ora, un adevarat documentar despre atacarea Westgate Mall, din Nairobi, Kenya, de pe 21 septembrie 2013, in care si-au pierdut viata 67 de oameni, inclusiv 4 atacatori, iar 175 de persoane au fost ranite.

Inregistrarea poate fi vazuta AICI, dar va avertizam ca unele dintre imagini sunt socante.

Totodata, in inregistrarea care ar apartine rebelilor din Somalia, cu legaturi cu al Qaida, li se cere musulmanilor sa atace mall-uri din SUA, Canada, Marea Britanie si alte tari occidentale, potrivit Associated Press.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#teroristi mall SUA, #avertisment terorist America, #teroristi Mall of America , #America