Ambasadorul SUA in Rusia a demisionat

Marti, 06 August 2019, ora 22:58
5116 citiri
Ambasadorul SUA in Rusia a demisionat
Foto: Arhiva Hepta.ro

Ambasadorul SUA in Rusia, Jon Huntsman, si-a dat demisia din postul pe care l-a detinut din 2017, a anuntat marti publicatia Salt Lake Tribune, citand scrisoarea sa catre presedintele Donald Trump.

Potrivit unor zvonuri, el ar intentiona sa candideze pentru functia de guvernator al statului american Utah, pe care l-a condus intre 2005-2009 si unde s-a bucurat de o mare popularitate.

"Sunt onorat de increderea pe care ati avut-o in mine ca ambasador al Statelor Unite in Rusia in aceasta perioada istoric dificila pentru relatiile bilaterale", i-a scris Huntsman lui Trump.

Huntsman, un republican, avusese o atitudine critica la adresa lui Trump in prima parte a campaniei prezidentiale din 2016, dar a devenit un aparator al presedintelui dupa alegerea acestuia.

Om de afaceri, Huntsman a fost ambasador in Singapore in timpul presedintiei lui Bill Clinton si in China, sub presedintia lui Barack Obama, ambii democrati. A candidat fara succes la presedintia SUA in 2012.

CNN a relatat in weekend ca Donald Trump si presedintele rus Vladimir Putin au discutat despre inlocuirea lui Huntsman in timpul unei convorbiri telefonice saptamana trecuta, care fusese axata oficial pe incendiile din Siberia.

In timp ce relatiile oficiale intre SUA si Rusia continua sa se deterioreze, inclusiv printr-o serie de noi sanctiuni instituite recent de Washington impotriva Moscovei, Trump a parut adesea sa se inteleaga bine cu Putin, ceea ce constituie o sursa de tensiune pe plan intern in SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#ambasador SUA Rusia demisionat , #America