America ramane fara clinici unde se fac avorturi

Luni, 26 August 2013, ora 23:04
2360 citiri
America ramane fara clinici unde se fac avorturi
Foto: www.soc.ucsb.edu

Un studiu american arata ca pana in ianuarie 2013, in SUA mai ramasesera 724 clinici de avorturi.

De la ultima cercetare, efectuata acum 3 ani, 52 de clinici fusesera inchise, scrie Huffington Post.

Desi inchiderea a o parte dintre cele 52 de clinici a fost cauzata de factori intamplatori, nu e intamplator ca statele care au pierdut cele mai multe dintre aceste unitati sunt aceleasi care au adoptata noi modificari draconice ale legislatiei privind avortul si care au aplicat cele mai mari taieri ale fondurilor pentru planificare familiala.

In Texas, care a pierdut 9 clinici de avorturi, legislatorii au taiat bugetele pentru planificare familiala, au cerut clinicilor care faceau avorturi sa aiba dotari de spital, si au cerut doctorilor care efectuau avorturi sa lucreze si la spitale locale.

Legislativul din Arizona a adoptat legi asemanatoare si a eliminat astfel un total de 12 clinici. Arizona avea 18 clinici in 2010 si acum mai are doar 6.

State ca Mississippi, Dakota de Nord si Dakota de Sud au pe teritoriul lor cate o singura clinica de avorturi. In primele doua, clinicile ramase se agata de decizii judecatoresti care intarzie, ca sa mai ramana functionale.

Alte state mari, cum sunt Alaska sau Texas, nu au destul de multe clinici care sa raspunda nevoilor populatiei locale, mai ales in zona rurala, deoarece clinile sunt concentrate in orasele mari.

"Aceste restrictii au un impact inegal", a declarat Elizabeth Nash, director pentru probleme statale la Institutul Guttmacher, o organizatie care face cercetari in legatura cu sanatatea reproducerii.

"Femeile care au resurse materiale, au o masina, au bani in banca, pot accesa programele de protectie a copilului si pot sa-si ia liber de la serviciu pot sa faca avort. Femeile care nu au atat de multi bani si nu au genul acesta de resurse, nu pot nici sa recurga la un avort.

Din 1982, vedem un declin lent al numarului de clinici pentru avort, dar ceea ce se intampla acum e complet diferit de ce am vazut in trecut", a declarat Nash.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#America clinici avort inchise, #America legi anti avort, #America avort legislatie dura , #America