American Sniper in varianta reala: Inchisoare pe viata pentru criminal

Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 07:20
3715 citiri
American Sniper in varianta reala: Inchisoare pe viata pentru criminal
Foto: Hepta.ro

Fostul puscas marin Eddie Ray Routh a fost gasit vinovat de uciderea fostului lunetist din cadrul Navy SEAL Chris Kyle - pe a carui poveste se bazeaza filmul "American Sniper" - si a lui Chad Littlefield, un prieten al acestuia, de catre un tribunal din Texas, in sudul Statelor Unite.

Routh, in varsta de 27 de ani, a fost judecat pentru uciderea celor doi in februarie 2013 la un poligon de tir din Texas, relateaza ABC News.

Potrivit BBC, judecatorul l-a condamnat la inchisoare pe viata fara posibilitatea eliberarii conditionate, dupa ce procurorii nu au cerut pedeapsa cu moartea. Potrivit documentelor judiciare, puscasul se afla sub influenta marijuanei si alcoolului la momentul faptei.

Judecatorul le-a cerut membrilor juriului format din zece femei si doi barbati sa ia in considerare trei decizii posibile, si anume vinovat, nevinovat sau nevinovat pe motiv de alienare mintala.

Dupa ce juriul l-a gasit vinovat pe Routh, mama lui Littlefield le-a multumit reporterilor pentru ca au fost "atat de plini de compasiune".

"Suntem incantati de verdictul din aceasta seara", a adaugat ea.

American Sniper, varianta reala: Ucigasul lunetistului isi bazeaza apararea pe un SMS

Fostul puscas marin a pledat nevinovat din motive de alienare mintala, iar avocatii sai au argumentat ca Routh suferea de tulburari psihice si era psihotic atunci cand i-a impuscat mortal pe Kyle si Littlefield, in timpul unei calatorii la un poligon de tir, pe 2 februarie 2013. El a participat in 2010 la efortul de reconstruire a Haiti dupa un cutremur devastator.

American Sniper in varianta reala: Care a fost motivul crimei?

In cursul celor noua zile de proces, procurorii si avocatii au prezentat marturii din partea unor experti in sanatate mintala, vizand sa stabileasca daca Routh era "nebun" cand a comis crimele.

Potrivit legislatiei din Texas, o persoana care sufera de o boala psihica poate fi gasita vinovata in masura in care intelege ca ceea ce a facut este gresit din punct de vedere moral.

Filmul "American Sniper", bazat pe memoriile lui Kyle despre cele patru misiuni pe care le-a efectuat in Irak, a fost nominalizat anul acesta la Oscar.

Fostul membru al trupelor de elita Navy SEAL, care detinea recordul absolut ca numar de tinte atinse de un lunestist american, a fost impuscat la un poligon de tir la sud-vest de Fort Worth. Dupa ce s-a retras din armata, Kyle i-a ajutat pe alti veterani afectati de stres posttraumatic si alte probleme de natura mintala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#proces American Sniper, #verdict American Sniper, #inchisoare pe viata American Sniper, #criminal American Sniper , #America