American Sniper, varianta reala: Ucigasul lunetistului isi bazeaza apararea pe un SMS

Joi, 12 Februarie 2015, ora 13:23
11153 citiri
American Sniper, varianta reala: Ucigasul lunetistului isi bazeaza apararea pe un SMS
Foto: CNN

Procesul lui Eddie Ray Routh, cel care este acuzat ca l-a ucis pe lunetistul american Chris Kyle, care a inspirat cartea si filmul "American Sniper", a inceput miercuri. Avocatul lui Routh a citit, miercuri, la tribunal, un SMS scris chiar de Chris Kyle, pe care si-a construit apararea.

Eddie Ray Routh este acuzat ca l-a ucis pe Kyle si pe prietenul acestuia, Chad Littlefield, la o sesiune de trageri pentru veterani, un soi de activitate de recreere, in Rough Creek Lodge, la circa 130 de kilometri de Dallas, pe 2 februarie 2013, aminteste CNN.

Povestea tulburatoare a adevaratului American Sniper, cel mai temut lunetist din istoria SUA

Miercuri, la tribunal, avocatul lui Routh a citit un SMS care, potrivit apararii, arata ca acuzatul nu "era in toate mintile", trecand printr-un moment de nebunie.

SMS-ul a fost trimis de Chris Kyle amicului sau, care statea alaturi, in masina. "Tipul asta e nebun", i-a scris Kyle lui Littlefield, alegand aceasta metoda de comunicare tocmai pentru ca Routh sa nu auda ce discutau, a dat de inteles avocatul celui din urma, Moore.

Potrivit avocatului, asa gandea Kyle despre cel pe care fusese de acord sa-l ia la trageri, la cererea mamei sale. Routh, in varsta de 25 de ani, este fost puscas marin si sufera de tulburare de stres post-traumatic.

Avocatul a spus juratilor ca clientul sau i-a ucis pe cei doi barbati pentru ca "suferea de o psihoza atat de severa incat nu stia ca ceea ce face este gresit... Credea, in acel moment, ca e ori el, ori ei", a mai spus avocatul, incercand sa descrie momentele de dinainte de moartea lui Kyle si a amicului sau.

Totusi, se pare ca inainte de a merge cu cei doi la tragere, dimineata, Routh se drogase si bause whiskey.

Routh l-a impuscat pe Kyle de cinci ori - in spate, intr-o parte, ba chiar si in cap -, folosind un pistol de calibrul 45. Pe Littlefield l-a impuscat cu un pistol de 9 mm, de patru ori - in spate, o data in mana, in fata si in cap.

Un pistol de calibrul 45 a fost gasit la fata locului, golit de gloante, langa capul lui Kyle.

Procesul vine la doar cateva saptamani de la lansarea filmului "American Sniper", unde Bradley Cooper il joaca pe Kyle, lunetistul din Navy Seal care ucis 160 de persoane in timpul misiunii din Irak, dupa cum arata datele oficiale. Se crede, insa, ca lunetistul a ucis chiar 255 de persoane.

Romanul care a lucrat la American Sniper: Mai am de mancat mamaliga! Interviu

"American Sniper" a facut pana acum incasari de 280 de milioane de dolari, un record pentru un film de razboi. Inainte de a muri, Kyle si-a dat acordul ca actorul Bradley Cooper sa-l joace in film.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#proces ucigas lunetist Chris Kyle, #proces ucigas lunetist american SMS, #American Sniper film, #proces ucigas lunetist , #America