Americanii au prezis viitorul omenirii in urma cu 15 ani: Iata ce s-a intamplat in realitate

Luni, 06 Iulie 2015, ora 16:28
12596 citiri
Americanii au prezis viitorul omenirii in urma cu 15 ani: Iata ce s-a intamplat in realitate
Foto: Hepta.ro

In anul 2000, inainte ca George Bush sa devina presedintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Agentia Centrala de Informatii (CIA) a publicat un raport de 70 de pagini, in care facea cateva predictii despre cum va arata lumea in 2015.

Ajunsi la mijlocul acestui an, este momentul sa vedem cat de exacti au fost specialistii CIA cu privire la modul in care va arata omenirea, potrivit unei analize realizate de Business Insider.

Iata cateva predictii din raportul CIA si ce s-a intamplat in realitate:

1. Evenimentele internationale sunt mai degraba determinate de organizatii mari si puternice decat de guverne.

Ce s-a intamplat: Este adevarat, in scena au aparut organizatii precum Statul Islamic sau grupari de hackeri precum cei din China, suspectati ca au furat informatii despre milioane de angajati ai Guvernului SUA, sau precum cei din Coreea de Nord.

2. Incepand de acum (2000 - n.red.) pana in 2015 tacticile teroriste vor deveni mult mai sofisticate si destinate provocarii unor victime in masa.

Ce s-a intamplat: Aceasta predictie s-a adeverit foarte rapid, intrucat pe 11 septembrie 2001 au avut loc mai multe atacuri teroriste chiar in SUA, iar de atunci amenintarile de acest gen sunt iminente.

Predictiile uimitoare facute de Bill Gates in 1999 - Iata cum vedea viitorul si cate s-au adeverit

3. Irak si Iran isi vor dezvolta rachete cu raza lunga in viitorul apropiat. Iran ar putea testa acest tip de armament cel mai devreme anul urmator (2001 - n.red.) si rachetele de croaziera in 2004.

Ce s-a intamplat: Iran a facut progrese si se astepta sa testeze acest tip de armament in 2015, insa intre timp au intervenit negocierile cu SUA si s-ar putea ajunge la o intelegere.

4. Populatia lumii va creste cu mai mult de 1 miliard, pana la 7,2 miliarde.

Ce s-a intamplat: Este adevarat, populatia lumii este astazi de aproximativ 7,3 miliarde de oameni.

5. Resursele de energie vor fi suficiente incat sa acopere toate cerintele.

Ce s-a intamplat: In SUA s-au facut progrese reale in aceasta privinta.

6. Economia Chinei va creste si o va depasi pe cea din Europa, urmand sa fie a doua din lume, insa inca in spatele SUA.

Ce s-a intamplat: Conform unor calcule, economia Chinei este deja mai mare decat cea a SUA, insa conform unor altor calcule nu este la fel de mare precum cea a UE.

7. Europa nu-si va indeplini visele de paritate cu SUA ca un formator al sistemului economic global.

Ce s-a intamplat: Economia Europei a avut ceva probleme, insa este in urcare de la inceputul acestui an.

8. SIDA, foametea si crizele economice si politice vor duce la scaderea populatiei din Africa.

Ce s-a intamplat: Populatia Africii a crescut de la 800 de milioane de locuitori in 2000 la 1,1 miliarde in 2014.

Citește și:
Diana Şoşoacă, dată jos de pe scenă la mitingul lui George Simion. ”Ajutor, ajutor, ajutor! Avem nevoie de jandarmi!” VIDEO
Diana Şoşoacă, dată jos de pe scenă la mitingul lui George Simion. ”Ajutor, ajutor, ajutor! Avem nevoie de jandarmi!” VIDEO
Senatoarea independentă Diana Şoşoacă s-a urcat pe o scena improvizată, duminică, în Piaţa Victoriei, la mitingul organizat de AUR, însă protestatarii i-au cerut să coboare şi i-au...
Deputatul PSD surprins în imagini intime cu un tânăr susține că nu el apare în poze și că nu-și dă demisia din Parlament: „Ăsta e punctul meu de vedere”
Deputatul PSD surprins în imagini intime cu un tânăr susține că nu el apare în poze și că nu-și dă demisia din Parlament: „Ăsta e punctul meu de vedere”
Deputatul Aurel Bălăşoiu a declarat duminică, 2 octombrie, la Antena 3, despre imaginile compromiţătoare care au fost difuzate în presă şi care au dus la excluderea lui din PSD, că nu...