Americanii vor avea vapoare cu arme SF: Laser ca in Star Wars

Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 12:27
4636 citiri
Americanii vor avea vapoare cu arme SF: Laser ca in Star Wars

Vasele Marinei americane vor fi dotate cu arme ce vor parea preluate din filme SF, precum Star Wars: lasere ce vor putea sa doboare drone aeriene si arme electrice care trag cu proiectile la viteze hipersonice.

Marina americana planuieste sa instaleze primul laser pe un vapor, spre sfarsitul acestui an, iar americanii intentioneaza sa testeze un prototip de lansator electromagnetic de proiectile la bordul unui vas in urmatorii doi ani, scrie Independent.

Ambele arme au avantajul de a fi mai ieftine comparativ cu rachele si bombele inteligente si pot trage incontinuu.

Un prototip al laserului va fi amplasat la bordul USS Ponce in aceasta vara, putand sa fie manevrat de un singur marinar.

Sistemul de arme laser este desemnat sa vizeze "amenintarile asimetrice", care includ drone aeriene si vase rapide, toate amenintarile la adresa vaselor de razboi din Golful Persic, unde va fi amplasat vasul Ponce.

Armele electromagnetice trag un proiectil la viteze de 6-7 ori mai mari decat cea a sunetului, adica suficienta viteza pentru a provoca daune serioase, iar laserul directioneaza o raza de energie care poate sa treaca prin tinta sau sa "arda" sistemele electronice sensibile, insa poate fi vazut doar efectul laserului, nu si "raza" in sine.

Ele sunt vazute in Marina drept inlocuitori sau alternative la armele de scoala veche, insa ambele sisteme au dezavantaje: laserele tind sa-si piarda din eficienta daca ploua sau daca sunt turbulente in atmosfera, in timp ce arma electromagnetica are nevoie de o mare cantitate de electricitate pentru a lansa proiectilul.

De asemenea, producerea de energie pentru un lansator electromagnetic de proiectile este o alta problema. Noul distrugator al Marinei, Zumwalt, este singurul vas care are suficienta putere electrica pentru a sustie o astfel de arma. Generatoarele vasului pot produce pana la 78 de megawatti.

Mai sunt si alte tari care dezvolta acest sistem de arme, insa Statele Unite sunt cele mai avansate, din acest punct de vedere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#arme laser Marina SUA, #Marina americana laser, #Marina americana arma electromagnetica, #Marina americana laser Star Wars , #America