Atac armat cu 14 morti in California: Doi suspecti ucisi, FBI nu exclude un act terorist

Joi, 03 Decembrie 2015, ora 07:15
4432 citiri
Atac armat cu 14 morti in California: Doi suspecti ucisi, FBI nu exclude un act terorist
Foto: Twitter/San Bernardino Fire

Doi suspecti in atacul armat care miercuri in California a facut 14 morti au fost ucisi, un barbat si o femeie, a anuntat politia, iar FBI a subliniat ca nu elimina posibilitatea sa fi fost un act de "terorism".

"Stiu ca una din marile intrebari care va reveni este a fost vorba despre terorism?, dar nu vreau inca sa spun ca suntem siguri in legatura cu acest lucru", a declarat un responsabil al FBI, David Bowdich, in cursul unei conferinte de presa desfasurate la San Bernardino, oras situat la est de Los Angeles, relateaza AFP.

Impuscaturi in San Bernardino, SUA: Cel putin 14 morti UPDATE

"Actionam tinand cont de aceasta posibilitate. Am facut unele modificari in ancheta noastra. Este o posibilitate, dar nu stim inca acest lucru", a adaugat acest responsabil al politiei federale, subliniind ca ancheta este in curs de desfasurare, complicata de zona intinsa ce acopera locul atacului armat, cel al arestarii si perchezitiilor.

"In legatura cu supectii morti, unul este barbat, celalalt este femeie", a precizat seful politiei din San Bernardino, Jarrod Burguan, prezent alaturi de el.

"Erau imbracati in tinute paramilitare. Fiecare era inarmat cu pusti de asalt. Fiecare era inarmat cu pistoale. Exista si elemente sensibile in jurul masinii" pe care o conduceau suspectii, fara sa excluda posibilitatea unor dispozitive explozive.

"A treia persoana a fost vazuta in timp ce incerca sa fuga, nu stim daca a fost implicata. Am arestat-o", a adaugat el.

"Incercam sa stabilim daca a fost implicata si a treia persoana sau daca alte persoane au putut fi implicate in pregatirea" atacului, a continuat Jarrod Burguan.

Pe de alta parte, el a informat ca politia face perchezitii intr-un imobil din orasul Redlands, la circa 15 kilometri de San Bernardino.

Atacul armat a avut loc la sfarsitul diminetii, la Inland Regional Center, un centru social in serviciul persoanelor cu dizabilitati, unde politia a descoperit "ceva ce ar putea fi un dispozitiv exploziv", potrivit sefului politiei.

Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
#atac armat SUA, #victime atac armat San Bernardino, #atacatori impuscati San Bernardino , #America