Atac armat la premiera noului film cu Batman: 12 morti si zeci de raniti

Vineri, 20 Iulie 2012, ora 11:48
7740 citiri
Atac armat la premiera noului film cu Batman: 12 morti si zeci de raniti
Foto: Daily Mail

12 persoane au murit, vineri, in Denver, Colorado, dupa ce un barbat in varsta 24 de ani a deschis focul in multime la premiera filmului "The Dark Knight Rises", cel mai nou lungmetraj al regizorului britanic Christopher Nolan.

Potrivit BBC, in jur de 50 de persoane sunt ranite. Printre raniti se numara si un minor.

Suspectul, James Holmes, a fost arestat intr-o parcare din apropiere. Acesta le-a spus fortelor de ordine ca a fost singurul atacator si ca exista mai multe materiale explozibile in locuinta sa.

Atac armat in Arizona: Cel putin 5 morti, printre care si un copil

Potrivit anchetatorilor, atacatorul ar fi intrat in sala de cinematograf pe la iesirea de urgenta, purtand ochelari, o masca si o vesta antiglont, ar fi imprastiat pe spectatori gaz lacrimogen, dupa care ar fi deschis focul asupra lor. Politistii suspecteaza ca ar fi amplasat si o bomba in vecinatatea cinematografului, fortele de ordine incercand sa o localizeze.

"Am auzit mai multe focuri de arma si am auzit persoane strigand. Am crezut ca sunetele veneau dintr-o alta sala a cinematografului. Dar apoi ni s-a spus sa parasim sala pentru ca un barbat inarmat si cu o masca de gaze pe fata imprastia gazul spre spectatori. Le spunea ca nu vrea ca nimeni sa scape", a declarat un martor, pentru postul TV 9News.

Potrivit unui reporter al postului 9News, politistii au facut cercetari si in alte cinematografe din Denver pentru a se asigura ca nu mai exista posibilitatea unui alt atac.

Conform unui locuitor din Denver, in Aurora rata criminalitatii este foarte mare, iar astfel de incidente nu sunt deloc surprinzatoare pentru cetatenii din aceasta zona.

Premiera de la Paris, anulata

In urma atacului, premiera filmului din Paris care ar fi trebuit sa aiba loc tot vineri a fost anulata. Christian Bale, Anne Hathaway si Morgan Freeman se afla in Franta pentru a promova noua pelicula. Ei ar fi trebuit sa sustina o conferinta de presa.

Compania Warner Brothers nu a vrut sa anunte daca premiera va fi reprogramata sau nu si nici daca regizorul Nolan va mai sustine conferinta de presa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#atac armat premiera film Dark Knight, #morti premiera film Dark Knight Rises , #America