Atac socant cu sase morti: Autorul, sofer Uber intre crime

Luni, 22 Februarie 2016, ora 07:22
5764 citiri
Atac socant cu sase morti: Autorul, sofer Uber intre crime
Foto: Pexeles

Noi detalii ies la iveala despre atacurile socante comise in noaptea de sambata spre duminica in orasul Kalamazoo, din statul american Michigan. Sase persoane, inclusiv un adolescent, au fost ucise dupa ce un barbat a inceput sa traga focuri de arma la intamplare.

Autorul atacurilor a tras la intamplare in oameni, in trei locuri diferite ale orasului - un complex rezidential, un restaurant al lantului Cracker Barrel si la un dealer auto. Pe langa cei ucisi, inca noua oameni au fost raniti in atacuri.

Atac socant in SUA, soldat cu cel putin 6 morti: Un barbat a impuscat oameni la intamplare - UPDATE

Jason Brian Dalton, principalul suspect, era un sofer Uber. Ba, mai mult, intre atacuri acesta a luat si pasageri in masina, potrivit unor surse judiciare citate de CNN.

Matt Mellen comandase un taxi Uber, chiar inainte de atacurile sangeroase. Sofer a fost Dalton, barbatul de 45 de ani care a tras la intamplare in oameni. "Eram in apropiere de casa, cand soferul a primit un apel telefonic. Dupa aia, a inceput sa conduca haotic, nu oprea la semafor, a intrat pe un gazon si a inceput sa accelereze. Cand a oprit, intr-un final, am fugit din masina. Eu eram ingrozit, dar el era in acel moment inspaimantator de calm", a povestit Mellen.

Reprezentantii Uber au confirmat ca Dalton era angajat al companiei.

Filmul atacurilor

Primul atac a avut loc la ora locala 05:40, atunci cand Dalton a impuscat de mai multe ori o femeie intr-un complex rezidential. Victima, care se afla impreuna cu cei trei copii ai sai, a fost ranita grav, insa medicii spun ca va scapa cu viata.

Patru ore mai tarziu, a avut loc atacul de la dealer-ul auto. Dalton a tras intr-un barbat si fiul acestuia, de 17 ani. Victimele au fost ucise pe loc.

Cateva minute mai tarziu, in jurul orei locale 10:24, atacatorul a deschis focul intr-un restaurant: patru persoane, cu varste cuprinse intre 60 si 74 de ani, au murit. Apoi, Dalton a inceput sa traga la intamplare asupra unui Chevrolet parcat langa restaurant. Initial, presa a relatat ca o fata de 14 ani, care se afla in masina, a murit. Medicii au anuntat, insa, ca tanara este in stare critica, dar in viata.

In sfarsit, dupa ultimul atac, suspectul chiar a vrut sa mai ia pasageri prin aplicatia Uber. A fost insa prins de politie si nu a opus rezistenta la arestare. Deocamdata nu se stie motivul pentru care Dalton a comis atacurile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#impuscaturi SUA victime, #sofer Uber atac Michigan , #America