Avea 6 ani si a asistat la asasinarea lui John F. Kennedy - marturii dupa 50 de ani

Joi, 21 Noiembrie 2013, ora 22:37
4775 citiri
Avea 6 ani si a asistat la asasinarea lui John F. Kennedy - marturii dupa 50 de ani

Celebra filmare a lui Abraham Zapruder, cel care a capturat cel mai bine imagini de la asasinatul lui John Fitzgerald Kennedy, pe 22 noiembrie 1963, arata ca un cuplu insotit de un baiatel se afla doar la cativa metri de masina presedintelui atunci cand acesta a fost ucis. Cinzeci de ani mai tarziu, jurnalistii din presa americana au stat de vorba cu cel care atunci avea numai 6 ani.

Se numeste Jeff Franzen, are 56 de ani, este agent imobiliar si a asistat la o scena istorica teribila in copilaria sa. Pe 22 noiembrie 1963, el si cu parintii sai se aflau la Dallas, pentru a-l aclama pe presedintele John Fitzgerald Kennedy, porivit 7sur7.be.

Aniversarea care s-a transformat in tragedie

Astazi, Jeff Franzen povesteste ca, in ziua fatidica, el se afla acasa, in timp ce fratii si surorile mai mari erau la scoala. "Era aniversarea mamei si ea dorea sa mergem in oras pentru cumparaturi. Parintii mei stiau ca presedintele este in oras, iar tata a hotarat ca inainte de cumparaturi sa mergem la parada acestuia".

"Mi-am adus o minge si ma jucam cu ea in timp ce asteptam procesiunea. Mi-am pierdut mingea pe un acoperis. Mai tarziu, teoreticieni ai conspiratiei au afirmat ca un barbat inarmat se aflase acolo", spune Jeff Franzen.

"Am luat focurile de arma drept petarde"

"Multimea se gasea mai departe, pe calea paradei si erau putini oameni pe langa noi", isi aminteste barbatul. "Atunci cand masina presedintelui a inceput sa se apropie de noi, un val de sunete se auzea tot mai puternic... Era o zi frumoasa, soarele stralucea. Apoi masina s-a apropiat si am auzit trei focuri de arma. Eu atunci am crezut ca sunt petarde".

"Priveam masina presedintelui si ceea ce vedeam mi se parea a fi confetti", spune Jeff Franzen. "Mama a inceput sa urle si atunci am realizat ca ceva nu este in regula. Apoi, masina a incetinit si un barbat a alergat catre ea. Era un agent al serviciilor secrete. Doamna Kennedy a trecut in partea din spate a masinii, barbatul s-a aruncat peste ea".

Pe linia focului

"Apoi a inceput tumultul, oamenii alergau peste tot. Politistii pe motociclete roiau ca albinele", isi aminteste barbatul. "Tata, care ca si JFK luptase in Pacificul de Sud in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, intelesese ce se intampla. Ne-a strigat sa ne aruncam la pamant. Mai tarziu, am inteles ca fusesem chiar pe linia focului".

Jeff Franzen spune ca varsta sa frageda l-a ajutat sa nu fie marcat de eveniment: "Nu imi amintesc ca fiind ceva inspaimantator", spune el. "Prietenii m-au intrebat ani la randul daca nu am fost traumatizat de ceea ce vazusem. Dar nu a fost cazul. Nu intelesesem mare lucru, aveam doar sase ani".

Marturiile lui Jeff Franzen fac parte dintr-o avalansa de articole publicate si emisiuni prilejuite de comemorarea in SUA a 50 de la uciderea lui John Fitzgerald Kennedy, presedintele ramas ca fiind "remarcabil" in memoria celor mai multi dintre americani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#marturii asasinare Kennedy, #baiat martor asasinare JKF, #50 ani asasinare JFK , #America