Bernard Madoff are origini romanesti - CNN

Miercuri, 05 Ianuarie 2011, ora 11:36
5885 citiri
Bernard Madoff are origini romanesti - CNN
Foto: The Independent

Bernard Madoff, celebrul escroc ce a delapidat peste 65 de miliarde de dolari, are origini romanesti, din partea bunicilor sai materni.

Bunicii lui Madoff sunt evrei proveniti din Romania, Polonia si Austria si care s-au stabilit in New York, la inceputul secolului XX, intre 1900 si 1905, scrie CNN.

Potrivit celor care i-au studiat cazul, bunicii acestuia erau evrei saraci si relativ necivilizati, care aveau un sentiment de inferioritate fata de un alt grup de evrei, cel de provenienta germana. Biografii lui Madoff sunt de parere ca tocmai din aceasta cauza escrocul pacalea in special persoane foarte bogate, din randul evreilor cu radacini germane.

Bernard Madoff e considerat cel mai mare escroc din istorie. Folosindu-se de firma sa de investitii, acesta a reusit sa pacaleasca mii de oameni, pe o schema asemanatoare cu ceea ce in Romania a fost "Caritas". Timp de aproape 30 de ani, acesta a beneficiat de increderea elitei financiare din New York, ajungand chiar presedinte al Consiliului de Administratie al celei mai importante burse din lume, NASDAQ.

Printre victimele sale se numara nu numai miliardari si celebritati, dar si universitati, organizatii internationale, fundatii si spitale.

Madoff a fost arestat in 2008, dupa ce chiar fiii lui au marturisit FBI-ului intreaga frauda, pe care el abia le-o povestise. El a fost condamnat la inchisoare pe viata, pentru 11 capete de acuzare.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Madoff origini romanesti, #Madoff bunici romani, #Bernie Madoff , #America
Comentarii
Poza ETC
ETC
rank 1
A inceout propaganda pro- tiganeasca :))) Bernard Madoff are origini tiganesti/evreiesti proveniti din Africa nu romanesti.
Poza Westrop
Westrop
rank 5
De la evrei, tigani, turci, fanarioti, au azi multi romani inclinarea catre inselaciune, hotie, tras in piept:-)