Ce echipamente militare vor fi amplasate in Romania - detalii de la Departamentul american al Apararii

Joi, 25 Iunie 2015, ora 19:05
7378 citiri
Ce echipamente militare vor fi amplasate in Romania - detalii de la Departamentul american al Apararii
Foto: Site oficial NATO

Statele Unite ale Americii intentioneaza, in coordonare cu aliatii sai, sa plaseze temporar aproximativ 250 de tancuri, vehicule de lupta Bradley si mortiere cu autopropulsie si echipamentul de lupta blindat asociat in tari baltice si din Europa Centrala, pentru a sprijini antrenamentele si exercitiile desfasurate de unitatile militare dislocate in Europa, a informat Departamentul Apararii.

Acest set de echipamente, numit EAS - European Activity Set, va consta in echipament de la esalon companie pana la esalon brigada, localizate pe teritoriul mai multor tari aliate NATO, inclusiv Bulgaria, Estonia, Germania, Letonia, Lituania, Polonia si Romania, conform informatiilor furnizate joi de Departamentul Apararii si Ambasada SUA la Bucuresti.

De la inceputul lunii martie 2014, SUA au luat masuri, atat bilateral, cat si in cadrul NATO, pentru a-i reasigura pe aliati de angajamentul lor neclintit fata de apararea colectiva. Alaturi de aliatii NATO, SUA au stabilit prin rotatie o prezenta aeriana, terestra si navala neintrerupta in tarile baltice si din Europa Centrala. Aceasta prezenta este o demonstratie adecvata si importanta de sustinere pentru tarile aliate profund ingrijorate de actiunile militare ale Rusiei in Ucraina, precizeaza sursa citata.

In iunie 2014, presedintele Obama a anuntat Initiativa Europeana de Reasigurare (ERI). In discursul sau, presedintele a mentionat ca SUA vor lua in calcul diverse initiative, inclusiv amplasarea de astfel de echipamente militare in tarile aliate.

Fonduri in valoare de 985.000.000 de dolari

Pentru Initiativa Europeana de Reasigurare s-au alocat in 2015 fonduri in valoare de 985.000.000 de dolari, care permit Departamentului Apararii al SUA sa-si continue eforturile de reasigurare a aliatilor NATO si de crestere a securitatii si capacitatilor de aparare ale partenerilor SUA din regiune.

Initiativa Europeana de Reasigurare a inclus finantare pentru desfasurarea de operatiuni si activitati de intretinere pentru cresterea numarului de echipamente, astfel incat sa se asigure necesarul pentru o brigada completa si sa se modernizeze spatiile de depozitare a echipamentului.

Conceptul EAS este concentrat pe activitate si are rolul de a asigura echipamentul necesar pentru exercitii si antrenamente pe flancul estic al NATO. Spatiile de depozitare propuse pentru aceste echipamente au fost selectate in functie de proximitatea lor fata de poligoanele unde este cel mai probabil sa fie folosite cel mai des.

Oficial american: SUA nu iau in calcul reinstalarea de arme nucleare in Europa

Dislocarea inaintata va ajuta la reducerea costurilor de transport si maximizarea timpului de antrenament al fortelor dislocate. Pentru a demonstra libertatea de miscare a fortelor armate americane in regiune, Comandamentul SUA din Europa (USEUCOM) va muta constant echipamentul prin Europa, pentru a sprijini activitatile de antrenament si exercitiu.

In cadrul Operatiunii Atlantic Resolve (OAR), echipamentele EAS vor fi integrate si folosite pentru sprijinirea dezvoltarii de capacitati si sisteme de aparare ale NATO in cooperare. Prin folosirea EAS si in contextul Operatiunii Atlantic Resolve, SUA folosesc o abordare dinamica in demonstrarea angajamentului lor fata de NATO si contributia la aspectele initiale de descurajare prin dezvoltarea interoperabilitatii aliatilor printr-o multitudine de antrenamente si exercitii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#arme Romania NATO, #SUA armament Romania, #armament NATO Romania, #armament SUA Europa , #America
Comentarii
Poza John Doe 5430
John Doe 5430
rank 5
Decat 1 tanc rusesc , mai bine 1.000 de tancuri americane .