Cea mai scumpa inchisoare din lume: 2,7 milioane de dolari cheltuiti anual pentru un detinut

Joi, 01 August 2013, ora 11:04

   

Cea mai scumpa inchisoare din lume: 2,7 milioane de dolari cheltuiti anual pentru un detinut
Presedintele Barack Obama continua sa ceara inchiderea inchisorii militare de la Guantanamo, dar nu numai motivele legate de violarea drepturilor omului sunt invocate.

Mentinerea centrului de detentie va costa, pana la sfarsitul anului viitor, nu mai putin de 5,2 miliarde de dolari.

Potrivit Russia Today, inchisoarea de la Guantanamo a devenit cea mai scumpa din lume, avand in vedere ca are aproximativ 160 de detinuti.

Potrivit unei analize realizate de Departamentul Apararii, condus de Chuck Hagel, pentru fiecare detinut de la Guantanamo, americanii cheltuie 2,7 milioane de dolari anual. Prin comparatie, pentru un detinut intr-o inchisoare federala, statul american cheltuie anual aproximativ 72.000 de dolari.

"Specialistii nostri in securitate nationala au ajuns la concluzia ca riscul de a tine deschisa in continuare inchisoarea de la Guantanamo este mai mare decat cel legat de inchiderea institutiei", a declarat, recent, senatorul Dick Durbin.

Si presedintele Comisiei pentru Informatii din Senatul american, Dianne Feinstein, a cerut, saptamana trecuta, inchiderea centrului militar de detentie, motivand ca este "o risipa de bani".

Cei care se opun, republicanii, sustin ca inchiderea Guantanamo ar reprezenta un cost prea mare pentru securitatea nationala.

"Detinutii de acolo sunt oameni rai care urasc Statele Unite. Ei au jurat sa-i omoare pe americani si asta au facut. Atunci cand au fost capturati, au fost dusi la Guantanamo si acolo ar trebui sa ramana", a declarat republicanul Bill Young, in timpul unor audieri in fata Senatului de la Washington.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de3625 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
OTTOman
rank 4
Presedintele Barack Obama continua sa ceara
Frumoasa formularea, stimata d-na Mitan!: Presedintele Statelor Unite, comandantul suprem al fortzelor armate ale Imperiului American.. CERE inchiderea unui KZ patronat de ARMATA pe care o conduce (?!). :-)))))
CUI cere, stimata doamna? Congresului? Ala n-are treaba cu KZ-Guantanamo, gaselnitza a fost cioplita de BUSH-jr, ca sa OCOLEASCA LEGILE Statelor Unite.
Obana n-are decat sa ORDONE inchiderea si transferarea detzinutzilor intr-o inchisoare militara din USA. Unde sa li se faca macar un proces-SHOW ca lui Bradley Manning, nu bashcalia aia medievala in stil "Inchizitzie vs Giordano Bruno" de la KZ-Guantanamo-Bay.
Coana se vede ca esti amerlocizata rau. Parca vad ca vin latratorii-de-serviciu ai Zionului si incep cu gargarele din Cold-War.
Cum mai stam cu TORTURA= OK, n'asa? sa va mai aud ca va vaitatzi de inchisorile bolshevice, ca nu suntetzi mai breji decat criminalii aia. Si TOT natzia aia alleasa le-a practicat in ambele cazuri, daca iei actele de la Gunatanamo-Bay, potzi scrie a 2-a carte cu Medicii Blestematzi.
martorana
rank 1
Ce se ascunde sub masca inchisorii?
Cheltuielile nu sunt pe cap de detinut,detinutii din Guantanamo bay sunt doar o masca.Guantanamo bay este un punct de observare si control al zonei.De acolo se tine in contact cu zona panama,vezi canalul si (n-o sa credeti) peste atlantic direct catre stramtoarea Gibraltar.Atat in Gibraltar cat si in Guantanamo bay pot ateriza avioane militare si decola bine 'nteles , pe piste scurte,mai mult in picaj.Acum,odata cu perfectionarea satelitilor desigur ca usa nu prea ar mai avea nevoie de Guantanamo ca baza militara pe care o tine sub masca inchisorii dar totusi nu se stie ce se poate intampla daca intr-o zi satelitii artificiali pot fi perturbati.Asta este motivul pentru care costul este asa de ridicat,nici decum cheltuielile cu detinutii.
Ianis
rank 1
Ati preluat o eroare de calcul mot a mot!
Am vazut ca si pe saitul de unde ati preluat articolul scrie suma de 5,2 miliarde, dar daca faci calculul e o eroare de un zero in plus. Suma ar fi enorma si pentru toata baza militara, daramite pentru o inchisoare, fie ea si Gitmo.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor