Cei mai bogati 10 presedinti ai SUA, din toate timpurile

Luni, 18 Februarie 2013, ora 09:30
12208 citiri
Cei mai bogati 10 presedinti ai SUA, din toate timpurile
foto: yahoo

In Europa nu este asa, dar in Statele Unite ale Americii se dovedeste extrem de rentabil sa fi fost presedinte. Pentru cei mai bogati 10 presedinti ai SUA din toate timpurile, cea mai mare parte din avere a fost facuta inaintea mandatului, dar in ultima perioada averile se fac abia dupa finalul mandatului.

In prezent, un singur presedinte al SUA in viata se afla in lista celor mai bogati: Bill Clinton. Fostul presedinte are acum o avere estimata la 55 de milioane de dolari, care creste cu fiecare conferinta si seminar la care fostul presedinte este invitat si cu fiecare reeditare a cartilor sale. Averea era mult mai mare, dar a scazut dupa ce aproape 100 de milioane de dolari au fost investite in cadidatura sotiei sale pentru Senat.

Actualul presedinte Barak Obama nu este printre cei mai bogati, averea sa fiind de doar 7 milioane de dolari, dintre care 2 milioane de dolari facuti in urma publicarii cartii sale, in ultimii doi ani.

Averea presedintilor variaza foarte mult. Daca George Washington a acumulat mai mult de jumatate de miliard de dolari, alti presedinti au dat faliment, scrie finance.yahoo.com.

Pe locul 10: William Jefferson Clinton cu o valoare de 55 milioane dolari. Inainte de campania electorala pentru Senat a sotiei sale, Hillary Clinton, averea era de 125 milioane de dolari.

Pe locul 9: Franklin Delano Roosevelt cu o avere de 60 milioane dolari. Cea mai mare parte a averi a venit de la familia sotiei sale.

Pe locul 8: Herbert Hoover Clark cu o avere neta de 75 milioane dolari. Hoover a fost presedinte intre anii 1929 - 1933. Orfan de ambii parinti Hoover a fost crescut de unchiul sau, un doctor. El a facut o avere dintr-o companie miniera, inainte de a intra in politica.

Pe locul 7: Lyndon Baines Johnson cu o avere de 98 milioane dolari. A fost presedinte intre 1963 - 1969. A facut avere dintr-o companie de aviatie si cresterea animalelor.

Pe locul 6: James Madison cu o avere de 101 milioane dolari. A fost presedinte intre 1809 - 1817 si al patrulea presedinte al SUA. Madison a fost cel mai mare proprietar de plantatii de bumbac de unde a strans mare parte din avere.

Pe locul 5: Andrew Jackson cu o avere neta de 119 milioane dolari. A fost presedinte intre 1829 - 1837 si al saptele presedinte al SUA. A facut avere din planatii si din afaceri cu imobiliare. De-a lungul vietii sale a detinut mai mult de 300 de sclavi.

Pe locul 4: Theodore Roosevelt cu o avere de 125 milioane dolari. A fost presedinte intre anii 1901 - 1909. Nascut intr-o familie bogata, Roosevelt a primit un fond de incredere considerabil. Mosia sa este una dintre cele mai valoroase bunuri imobiliare din Long Island.

Pe locul 3: Thomas Jefferson cu o avere neta de 212 milioane dolari. A fost al treila presedinte intre anii 1801 - 1809. Jefferson a primit de la tatal sau 3.000 de acri de teren si zeci de sclavi, un conac in Sud si o plantatie de 5.000 de acri in Virginia. Casa a fost o minune arhitecturala a timpului sau.

Pe locul 2: George Washington cu o avere neta de 525 milioane dolari. Primul presedinte al SUA intre anii 1789 - 1797. Averea venea din plantatiile din Virginia si Mount Vernon, unde familia sa avea cinci ferme si mai mult de 8.000 de acri de teren agricol si peste 300 de sclavi.

Pe primul loc: John Fitzgerald Kennedy cu o avere neta de un miliard de dolari. Nascut intr-o familie mare, sotia lui Kennedy a mostenit la randul ei o avere, banii fiind transferati, dupa moartea sa, familiei.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#presedintii SUA, #cei mai bogati presedinti ai SUA, #Bill Clinton, #Barak Obama , #America