Cei mai bogati presedinti ai Americii

Duminica, 25 Iulie 2010, ora 14:06
4127 citiri
Cei mai bogati presedinti ai Americii

In pofida retoricii populiste, barbatii saraci nu devin presedinti. Cel putin nu in SUA. Asadar, pentru a ajunge principalul locatar de la Casa Alba, trebuie sa devii mai intai bogat.

Cu toate ca de fiecare data, in campaniile desfasurate inainte de alegerile din SUA, toti candidatii incercau sa se identifice cu omul de rand, niciunul dintre presedintii de pana acum nu a fost cu adevarat sarac.

Cei mai multi dintre presedintii SUA proveneau din familii instarite si au beneficiat de mosteniri importante.

Revista Forbes a intocmit un top al celor mai bogati 10 presedinti ai SUA, luand in calcul mai multi factori. Barack Obama, actualul presedinte al SUA, nu se afla in acest clasament.

Pe primul loc in topul celor mai bogati presedinti ai SUA se afla George Washington (1789-97). Declarat parinte al tarii, el detinea o parte importanta din aceasta. In realizarea averii sale l-a ajutat foarte mult si casatoria cu o vaduva foarte bogata.

Despre Herbert Hoover (1929-1933), aflat pe locul doi in topul alcatuit de Forbes, se spune ca a fost creatorul propriului destin. Ramas orfan, el a studiat geologia la Stanford si a implementat cu succes cunostintele acumulate in afacerile miniere.

Inca din 1910, venitul sau anual echivala cu 2,5 milioane de dolari, la preturile din ziua de azi. Dupa ce a devenit presedinte al SUA, Herbert Hoover si-a donat salariul unor asociatii caritabile.

Thomas Jefferson (1801-09) a fost faimos pentru inteligenta sa. Baza bogatiei lui a fost insa mostenirea lasata de parinti. Jefferson a trait extrem de bine in perioada cat a fost presedinte al SUA, insa acest lucru l-a costat: a parasit scaunul de presedinte mai sarac decat a fost cand a castigat presedintia.

Pe locul patru in top se afla John F. Kennedy (1961-63). Tatal sau, Joseph P. Kennedy, a facut avere din comertul cu alcool si tranzactii bancare. Pentru ca provenea dintr-o familie bogata, John F. Kennedy nu a pus mare pret pe salariul de presedinte. Asa ca, la fel ca si Hoover, si-a donat salariul unor institutii de caritate.

Andrew Jackson (1828-37) se afla pe locul cinci al celor mai bogati 10 presedinti ai SUA. In campania electorala el a adoptat imaginea omului de rand si a militat impotriva celei mai mari banci din America.

Avocat de profesie, Jackson s-a imbogatit dupa ce a devenit general al armatei SUA si a utilizat informatia clasificata pentru a cumpara pamant. El detinea mai mult de 300 de sclavi, indicator cheie al bogatiei.

Theodore Roosevelt (1901-1909) provenea dintr-o familie de oameni bogati din New York si a beneficiat de o mostenire considerabila. Averea i-a permis sa traiasca foarte bine, chiar daca a pierdut, in anii 80 ai secolului 19, o ferma de vite din Dakota de Nord, estimata la 1,5 milioane de dolari, la preturile de azi.

Pe locul sapte al topului intocmit de Forbes se afla Zachary Taylor (1849/50). El a fost presedinte doar 14 luni pentru ca a decedat in urma unei boli de stomac. Taylor a mostenit de la parinti o plantatie mare si sute de sclavi in statul Kentucky. Dupa ce a devenit erou de razboi, el a castigat propria avere, pamant si sclavi in Louisiana.

Franklin D. Roosevelt (1933-45), var de gradul cinci cu Teddy Roosevelt, se afla pe locul opt. A fost crescut in lux si a frecventat cele mai prestigioase institutii de invatamant. A inceput sa lucreze ca avocat pe Wall Street, dar nu a profesat multa vreme pentru ca intrat in politica. Averea despre care se stie ca i-a apartinut era de fapt a mamei sale.

Lyndon B. Johnson (1963-69) provenea dintr-o familie saraca si a devenit bogat abia dupa ce a ajuns congresman, in anii 30 ai secolului trecut. El a achizitionat, pe numele sotiei sale, singura statie de televiziune din Austin, Texas.

James Madison (1809-17) incheie clasamentul intocmit de Forbes. A facut avere datorita plantatiei de tutun pe care o detinea in satul Virginia. Din cauza datoriilor pe care si le-a facut in timpul mandatului, a parasit scaunul de presedinte mai sarac decat in momentul in care a fost numit in aceasta functie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#presedinti SUA bogati, #top 10 bogati presedinti, #top bogati presedinti SUA , #America