Cele mai sarace si cele mai bogate orase din SUA. Unde ai vrea sa locuiesti?

Sambata, 22 Septembrie 2012, ora 13:50
23556 citiri
Cele mai sarace si cele mai bogate orase din SUA. Unde ai vrea sa locuiesti?
Foto: Reuters

Visul american de mult s-a spulberat, cel putin de cand America a devenit taramul distopic prevazut de Orwell si de Huxley, cu camere de luat vederi aproape la fiecare colt de strada si cu legi precum "Patriotic Act" care te leaga la cea mai mica suspiciune ca ai fi "terorist".

Cu toate acestea, exista, inca, orase ai caror locuitori au venituri respectabile, dupa cum se intalnesc si unele in care oamenii isi duc zilele cu greu.

Potrivit unui clasament realizat de The Telegraph, bazandu-se pe date ale Biroului Federal de Statistica din SUA, venitul mediu din State a fost anul trecut de 50.000 de dolari. Cu toate acestea, aceiasi 50.000 de dolari (uneori chiar mai multi) pot fi regasiti ca diferente intre extremele citadine americane.

Astfel, in topul celor mai bogate orase din SUA, locul 4 este impartit, la egalitate, intre San Diego (statul California) si Seattle (Washington), ambele situate pe coasta de vest, cu un venit mediu estimat la 61.000 de dolari.

Singurul care "rupe randurile" oraselor bogate este Washington, D. C., pe care il gasim pe coasta de est, cu un venit al cetatenilor de 63.000 de dolari, pentru ca, apoi, California sa isi confirme titlul de stat federal fruntas, adaugandu-i lui San Diego alte doua orase bogate: San Francisco (70.000 dolari) si San Jose (77.000 dolari).

La polul opus, locul 4 este din nou impartit intre Indianapolis, capitala statului Indiana (zona Midwest), si coasta de est, cu al ei Baltimore, statul Maryland, cu 39.000 de dolari in 2011.

Locurile 3 si doi sunt apropiate, cu valori de 35.000 dolari, respectiv 34.000 dolari: Memphis, Tennessee (sud-est, fosta Confederatie din Razboiul de Secesiune) si Philadelphia, din statul Pennsylvania, cu iesire la Oceanul Atlantic.

In topul "saracilor", castiga la distanta mare, de 10.000 dolari, un oras care altadata se mandrea cu industria lui auto: Detroit, statul Michigan, din zona Marilor Lacuri (granita cu Canada). Aici, locuitorii au inregistrat in 2011 venituri medii de 25.000 de dolari.

Datele au fost calculate ca medie intre veniturile gospodariilor, nu ale persoanelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cele mai bogate orase, #cele mai sarace orase, #orase bogate sarace SUA, #orase Statele Unite ale Americii , #America