Seful Pentagonului si-a dat demisia, impins de criza generata de Statul Islamic - surse

Luni, 24 Noiembrie 2014, ora 17:50
3724 citiri
Seful Pentagonului si-a dat demisia, impins de criza generata de Statul Islamic - surse
Foto: New York Daily News

Secretarul american al Apararii Chuck Hagel si-a dat demisia din functie, in urma unor presiuni ale Administratiei presedintelui Barack Obama, potrivit unor surse oficiale.

Seful Pentagonului si-ar fi dat demisia din cauza criticilor legate de modul in care a gestionat criza generata de Statul Islamic, relateaza Huffington Post.

Hagel, secretar al Apararii din 2012, este primul consilier important al lui Barack Obama care paraseste administratia, in urma pierderilor inregistrate de partidul presedintelui american la alegerile intermediare, dar si pe fondul crizei provocate de actiunile Statului Islamic in Siria si Irak.

Secretarul american al Apararii: SUA sunt in razboi cu Statul Islamic

Oficialii americani l-au criticat in ultima perioada pe Chuck Hagel pentru ca nu a fost proactiv si nu a participat la suficiente discutii pe teme de securitate nationala sau la intalnirile cabinetului, in timp ce Obama a incercat sa consolideze procesul de luare a deciziilor legate de politica externa din interiorul Casei Albe.

Totodata, in urma cu cateva saptamani, Chuck Hagel i-a trimis o scrisoare consilierului pe probleme de securitate nationala, Susan Rice, in care a notat ca Barack Obama trebuie sa formuleze o perspectiva mai articulata si mai clara referitoare la abordarea Casei Albe in ceea ce il priveste pe presedintele sirian Bashar al Assad. Se pare ca documentul i-ar fi infuriat pe oficialii administratiei.

Un oficial american din domeniul Apararii a precizat ca Hagel i-a trimis demisia lui Obama luni dimineata, iar presedintele american a acceptat-o de indata. De asemenea, Chuck Hagel, in varsta de 68 de ani, a fost de acord sa ramana in functie pana cand succesorul sau va fi confirmat de Senat.

Sursa citata a adaugat ca atat Hagel, cat si Obama "sunt convinsi ca era timpul pentru o conducere noua in Pentagon", mentionand ca cei doi au discutat situatia in ultimele saptamani.

Se astepata ca Obama sa anunte luni demisia lui Chuck Hagel, insa este improbabil sa nominalizeze in aceeasi zi un nou sef al Pentagonului, potrivit unui alt oficial american care a vorbit pe acest subiect.

Se duc americanii sa se lupte si terestru cu Statul Islamic? Ce spune seful armatei SUA

Statele Unite conduc o coalitie multinationala impotriva Statului Islamic, care stapaneste vaste teritorii din Siria si Irak. Administratia Obama a fost criticata de mai multi lideri americani ca nu va infrange Statul Islamic exclusiv prin lovituri aeriene, ci este necesara o interventie a trupelor terestre.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Chuck Hagel demisie, #Chuck Hagel Stat Islamic , #America
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5