Clipul declasificat care arata cum testa armata SUA arme biologice pe populatie (Video)

Miercuri, 14 Octombrie 2015, ora 17:36
8588 citiri
Clipul declasificat care arata cum testa armata SUA arme biologice pe populatie (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Din 1949 pana in 1969, guvernul Statelor Unite a facut cel putin 239 de teste pe civilii americani care nu banuiau nimic, pentru a simula atacuri cu arme biologice.

La acea vreme, autoritatile foloseau ceea ce credeau ca sunt niste "simulanti" inofensivi ai unor arme biologice reale, scrie Business Insider.

Insa Leonard Cole, autorul volumului de investigatii "Clouds of Secrecy: The Army's Germ Warfare Tests Over Populated Areas", care a facut cercetari in legatura cu testele respective, a declarat ca toate acele bacterii asa-zise nevatamatoare sunt toate in prezent "considerate patogene", astfel ca pot provoca boli.

Proiectul secret al nazistilor, fara aprobarea lui Hitler: Armele biologice ofensive

Un clip din 1952 declasificat recent de guvernul american arata cat de entuziasmat era Departamentul Apararii din SUA la acea vreme in legatura cu testele din avion asupra populatiei.

Videoclipul de 15 minute ilustreaza capacitatile Statelor Unite de la acea vreme de a folosi arme biologice si modul in care testele desfasurate in zone populate au ajutat armata americana sa isi dezvolte strategiile.

Atacurile biologice sunt menite sa distruga proviziile de mancare si sa ii puna in imposibilitatea de a actiona atat pe militari, cat si "populatia umana care ii sustine direct".

Naratorul spune ca Fortele Navale ale Statelor Unite pot lansa un atac biologic sau chimic "oriunde in cele trei sferturi ale suprafetei Pamantului acoperite cu apa", dar si pe distante de sute de kilometri pe uscat.

Unul dintre primele experimente majore a simulat un atac biologic asupra orasului San Francisco. Teste similare au fost desfasurate in Atlantic, de-a lungul coastei de sud-est, unde terenul de campie si vremea erau "favorabile" pentru imprastierea substantelor.

Documente secrete dezvaluie cum SUA au testat arme biologice in Japonia

Clipul demonstreaza cat de eficient ar fi fost un atac biologic adevarat: particulele au acoperit peste 30.000 de kilometri patrati, potrivit naratorului. Guvernul american a folosit inclusiv submarine in timpul experimentelor.

De asemenea, videoclipul contine si metode de prevenire si tratare a infectarii, printre care haine de protectie, imunizare si spray-uri de curatare a substantelor chimice si biologice.

Informatiile sunt cunoscute inca din anii 1970, insa clipul a fost declasificat recent. Nu toate informatiile au fost facute publice, asa ca este de asteptat ca guvernul american sa declasifice in viitor si alte documente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#teste arme biologice SUA, #armata SUA atac biologic , #America