Ziare.com

Dezastru natural in peste jumatate de America

de Radulescu Daniela
Vineri, 13 Iulie 2012, ora 12:21

   

Dezastru natural in peste jumatate de America
America a declarat dezastru natural in peste 1.000 de comitate afectate de seceta, in 26 de state, joi.

Este cea mai vasta declaratie de dezastru national si are ca scop urgentarea asigurarii de ajutoare pentru o treime dintre fermierii tarii care sufera de pe urma secetei, scrie Guardian.

Departamentul american de Agricultura a declarat stare de dezastru natural in majoritatea zonei de sud-vest, parjolita in ultima vreme de incendii de vegetatie, si in sud-est.

Starea de dezastru natural presupune deblocarea de fonduri pentru fermierii ale caror culturi au fost distruse de vremea exrema, legata de meteorologi de incalzirea globala. Potrivit agentiei americane ce monitorizeaza seceta, 56% din tara se confrunta cu acest fenomen, cel mai raspandit din ultimul deceniu.

Secretarul Agriculturii, Tom Vilsack, a precizat ca fondurile vor ajunge la fermierii care si-au pierdut culturile in incendii de vegetatie sau datorita secetei. Este vorba despre despagubiri si imprumuturi cu dobanzi reduse.

Declaratia include comitate din statele California, Oregon, Nevada, Utah, Arizona, New Mexico, Colorado, Nebraska, Wyoming, Kansas, Oklahoma, Texas, Louisiana, Arkansas, Missouri, Kentucky, Tennessee, Illinois, Indiana, Alabama, Mississippi, Georgia, South Carolina, Florida, Delaware si Hawaii. Statul Iowa, cel mai mare producator de porumb, nu este inclus.

Citeste mai multe despre seceta SUA dezastru natural SUA
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3154 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

pamintul se incalzeste si fara participarea oamenilor

omul nu are niciun impact asupra climei de genul incalziri globului,gindestete ca soarele este de citeva milioane de ori mai mare decit pamintul deci orice schimbari in soare te poate pirjoli bine de tot inainte ca sa treci la bicicleta datorita "incalziri globale".Toate teoriile astea cu emisile sint pentru prosti ca sa mai plateasca taxe in plus,daca nu te prinzi de nimic atunci stai si te streseaza incontinuare ca nu poti schimba nimic.

 

 

Nici o problema

acusica vine Montsanto si scoate niste plante transgenice care sa creasca mai bine in desert ca udate de ploaie in fiecare saptamana.
E demonstrat ca monocultura si transgenicele modifica clima.
De fapt primele monoculturi intensive de plante selectionate mai mult sau mai putin riguros in Yucatan a produs declinul Maia prin secetele repetate.
Istoria se repeta la un alt nivel, din pacate.

 

 

o nu .... asta nu e..

incalzire globala ! nu e de la poluare .. nu .. e de la vise erotice cu mandona!

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor