Satul Miracolelor - Jumatate din locuitori, condamnati pentru pedofilie

Miercuri, 31 Iulie 2013, ora 23:42

   

Satul Miracolelor - Jumatate din locuitori, condamnati pentru pedofilie
Despre Miracle Village (Satul Miracolelor), o mica localitate situata in apropierea orasului Pahokee, din sudul statului american Florida se poate spune ca nu isi merita denumirea. Nu este vorba de niciun miracol aici, realitatea fiind chiar deprimanta: jumatate dintre locuitorii sai sunt luati in evidentele politiei ca fiind agresori sexuali.

Localitatea a fost intemeiata pornindu-se initial de la un complex rezidential pentru cei care doreau sa renunte la agitatia orasului si sa locuiasca intr-un fel de comunitate rurala idilica, inconjurati de liniste si vegetatie bogata.

Cum s-a ajuns ca astazi, din cei aproximativ 200 de oameni care isi duc viata aici, jumatate dintre ei sa fi suferit condamnari legate agresiuni sexuale in care au fost implicati copii? Adevarul este scos la iveala de un reportaj recent despre respectiva comunitate prezentat de BBC.

Potrivit legilor statului Florida, acestui gen de agresori le este interzis sa locuiasca in apropierea scolilor, gradinitelor, locurilor de joaca, unele orase fixand ca limita de distanta 700 de metri. De asemenea, le poate fi interzis accesul in locuri publice frecventate si de copii, cum ar fi piscinele. Astfel de masuri ii constrang pe pedofili sa se retraga din zonele intens populate.

Tinand cont de o asemenea situatie, in anul 2009, un pastor preocupat de soarta unor astfel de delincventi, a vazut in complexul Miracle Village un loc unde acestia isi pot gasi o locuinta. La sugestia pastorului, in zona au sosit primii cu astfel de probleme. Astazi, aproximativ 100 de persoane dintre cele care locuiesc aici (printre ei se numara doar o femeie), au suferit condamnari legate de sex cu minori, pornografie infantila, abuz sau molestare de copii.

Ce au de spus ceilalti locuitori in legatura cu pedofilii? Edgar Walford, un localnic care s-a instalat aici inaintea aparitiei acestora, spune ca "localitatea este linistita, nimeni nu deranjeaza pe nimeni". Insa barbatul are si un regret: copiii lipsesc din zona.

Multumiti par a fi si cei certati cu legea care s-au refugiat aici. Christopher Dawson, 22 de ani, condamnat pentru abuz sexual asupra unei minore, are interdictie de a mai aborda persoane sub 18 ani. "Chiar daca mi s-a pus eticheta de agresor sexual, nu sunt un monstru. Am comis o greseala si imi asum consecintele. Ma simt in securitate aici, la Miracle Village. Oamenii sunt cumsecade", spune tanarul.

Jerry Youmans, cel care se ocupa cu administrarea unei parti a complexului rezidential din zona, spune ca se primesc intre 10 si 20 de cereri pe saptamana din partea unor potentiali locatari. Condamnat si el pentru agresiune sexuala, barbatul sustine insa ca se face o triere a cererilor, evitandu-se cei cu trecut violent si care au probleme cu drogurile pentru a fi protejati cei care locuiesc deja aici.

In Miracle Village, cei care au suferit condamnari au posibilitatea de a face psihoterapie sau de a participa la slujbe si intruniri religioase, in acest fel urmarindu-se reabilitarea lor.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de5735 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Kanata
rank 5
Stergeti articolul !
Americanii sunt cei mai buni oameni de pe pamant ! DUPA evrei, bineinteles ! Apoi urmeaza rusii ! Ce-aveti cu ei ?!
"copiii lipsesc din zona" ! - pe cand o lege care sa le permita acestor pedofili infierea..copiilor ?..ca alora..lucratorii cu dosul.
caz autentic din Franta : un copil dintr-un sat a fost violat de un consatean..pedofil caruia i se cunosteau apucaturile..dosnice. In ciuda plangerilor parintilor si vecinilor, respectivul era in libertate din..lipsa de probe. Intr-o buna zi, bunicul copilului nu a mai putut tolera indiferenta autoritatilor si s-a dus in cuibul viespilor, la politie, spunandu-le aprox. : "daca nu-l arestati ACUM pe pedofil, eu merg acasa, iau pusca de vanatoare si-l impusc pe pedofil !!"..Ce credeti ca s-a-ntamplat ? Politia l-a ridicat, repet RI-DI-CAT pe pedofil si l-a plasat la ADAPOST pentru a-l proteja de furia bunicului !! Halal justitie franceza ! Cei care locuiesc acolo stiu (??) ca sunt si filme artistice pe aceasta tema. Nici francezii nu se lasa mai prejos atunci cand vine vorba de funduri fragede de copii !
Jos comunistii !
florinfull
rank 2
au gresi
se intampla asa ca au fost doar copii unor oameni de rand .sa vedeti repercursiuni cu copii unor milionari .ce ma intereseaza pe mine ca face puscarie,tre sai castreze ,sterilizeze,etc .nu sa promoveze ideea ca traiesc intrun paradis verde ,si sant ocrotiti de lege .minori raman cu sechele pe viata.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor