Congresul american in 2013: Noi membri ce vor zgudui Washingtonul

Luni, 31 Decembrie 2012, ora 17:08
2933 citiri
Congresul american in 2013: Noi membri ce vor zgudui Washingtonul

In ianuarie, 90 de noi membri sosesc la Washington pentru a servi poporul american in al 113-lea Congres. Un nou Congres este investit in America marti, 1 ianuarie 2013.

Printre acestia, cativa vor fi jucatori importanti, ce vor influenta legislatia americana, scrie US News.

Printre noii membri ai Congresului se numara o femeie veteran a razboiului din Irak, ramasa fara picioare, un imitator al lui Mos Craciun, un barbat ce si-a facut campanie drept virgin in varsta de 30 de ani si un critic vehement al practicilor de pe Wall Street. Pe Capitol Hill se anunta un an interesant.

Tammy Duckworth, democrata din Illinois, si-a pierdut ambele picioare si o parte a mainii drepte ca pilot al unui elicopter Black Hawk, intr-un atac cu grenada, insa a reusit sa aterizeze in siguranta inainte de a se ingriji de ranile sale. Duckworth a invins in una din cele mai grele lupte politice din 2012, impotriva candidatului Tea Party, Joe Walsh. Duckworth s-a dovedit a fi o abila strangatoare de fonduri. Va activa in Comitetul Serviciilor Armate din Camera Reprezentantilor, prima femeie cu o dubla amputare ce este aleasa in aceasta camera a Congresului.

Duckworth a promis sa faca legi mai bune pentru veteranii care se ntorc acasa si sa imbunatateasca accesul acestora la educatie.

Republicanul Kerry Bentivolio, din Michigan, este un opozant vocal al razboiului din Irak si al Rezervei Federale, cu un CV cu elemente interesante. Inainte de a deveni congresman, Bentivolio a crescut reni si a activat ca Mos Craciun la evenimentele din Michigan.

O alta figura interesnata este senatorul republican de South Carolina, Tim Scott. Scott este conservator, atat din punct de vedere fiscal, cat si social. In timpul uneia din primele sale intalniri de campanie, a iscat nedumerire portretizandu-se drept un virgin de 30 de ani. Intentioneaza sa se axeze pe reforma taxelor si revigorarea mesajului republican.

Senatorul democrat de Massachusetts, Elizabeth Warren, ar putea fi o forta importanta in comitetul bancar al Senatului. Datele din campanie arata ca Wall Street-ul a cheltuit milioane de dolari impotriva lui Warren, profesor la Harvard fara experienta politica, ce critica industria bancara pentru practicile sale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Congres membri noi, #Congres America , #America