Conspiratii teribile ale guvernului SUA, dezvaluite de documente secrete

Sambata, 28 Decembrie 2013, ora 08:45
11668 citiri
Conspiratii teribile ale guvernului SUA, dezvaluite de documente secrete

Au existat numeroase teorii ale conspiratiei de-a lungul anilor, insa acestea au fost greu de verificat din surse oficiale. Iata ca acum documente declasificate dezvaluie conspiratii ale guvernului SUA care s-au intamplat cu adevarat.

Dintre aceste conspiratii mentionam realizarea unei operatiuni secrete care implica folosirea drogurilor asupra cetatenilor americani sau falsificarea unor incidente din Golful Tonkin pentru a crea premisele declansarii razboiului din Vietnam, potrivit Business Insider.

Otravirea alcoolului in timpul prohibitiei

Al 18-lea amendament care a intrat in vigoare in ianuarie 1920 a interzis producerea, vanzarea si transportul alcoolului. In ciuda eforturilor guvernului, consumul de alcool "la negru" a crescut foarte mult in aceasta perioada.

Pentru a tine pasul cu cererea mare de alcool din America, contrabandistii au creat bauturi care contineau anumite substante chimice nocive industriale (alcool metilic). Pana la jumatatea anului 1927, guvernul SUA a adaugat substante chimice mortale - kerosen, cloroform, acetona, dintre cele mai cunoscute - ceea ce a facut ca alcoolul sa fie mult mai dificil de consumat.

Desi medicul Charles Norris din New York a incercat sa faca publice pericolele, in anul 1926 din cauza alcoolului toxic au murit 400 de persoane, iar in anul urmator inca 700.

Tratament neadecvat pentru sifilis

Serviciul de sanatate publica al SUA a mintit cu privire la tratarea barbatilor de culoare care erau bolnavi de sifilis, mai bine de 40 de ani. In 1932, acesta a colaborat cu Institutul Tuskegee pentru a inregistra cazurile de sifilis din comunitatea de negri, cu scopul de a justifica un program de tratament.

Studiul a inclus 600 de barbati de culoare. In timp ce oamenilor li s-a spus ca vor primi un tratament, cercetatorii nu au prevazut niciodata un tratament adecvat bolii. Desi planul era prevazut sa dureze doar 6 luni, el a continuat vreme de 40 de ani.

Vaccin contaminat cu un virus

Aproximativ 100 de milioane de americani au primit un vaccin polio contaminat cu un virus care putea cauza cancer. Intre 1954 si 1961, virusul simian (SV 40) a aparut in vaccinurile poliomielitice, potrivit American Journal of Cancer. Cercetatorii estimeaza ca 98 de milioane de persoane din SUA au fost contaminate.

Incidente din Vietnam care nu au avut loc

Parti ale incidentului din Golful Tonkin, care a dus la interventia Statelor Unite in Vietnam nu s-au intamplat niciodata. Nava americana USS Maddox a avut un incident cu trei vase vietnameze in 2 si 4 august 1964 in Golful Tonkin.

Desi nu au existat victime in randul americanilor, evenimentul a determinat Congresul sa adopte o rezolutie care permitea presedintelui sa declanseze razboiul.

Documente declasificate arata ca al doilea incident din 4 august nu a avut loc, imaginile radar prezentate fiind false.

Conspiratia pentru declansarea unui razboi impotriva Cubei

In anul 1962, liderii militari ai SUA au elaborat un plan secret, denumit Operatiunea Northwoods care prevedea crearea unui alibi pentru declansarea unui razboi impotriva Cubei, care avea ca scop eliminarea liderului comunist Fidel Castro.

Documentele declasificate arata ca se preconiza raspandirea unor zvonuri privind niste victime false si aruncarea in aer a unui vas american la Guantanamo Bay si invinuirea Cubei.

Teste cu LSD asupra cetatenilor americani

Operatiunea care a avut numele de cod "MKUltra" a reprezentat un program initiat de CIA, iar cercetatorii au testat efectele hipnozei, ale torturii si a LSD-ului asupra cetatenilor americani si canadieni.

Pentru a efectua aceste experimente, CIA-ul a platit inchisori, spitale si alte institutii sa taca in privinta acestora. Peste 30 de universitati au fost implicate in diverse studii. In ianuarie 1973, directorul CIA, Richard Helms a ordonat distrugerea tuturor documentelor referitoare la proiectul secret MKUltra.

Recuperarea unui submarin sovietic scufundat

In anul 1974, CIA a organizat in secret "Proiectul Azorian", care avea drept scop readucerea la suprafata de pe fundul Oceanului Pacific a unui submarin sovietic, in vederea recuperarii celor trei rachete nucleare ale sale. Cu aprobarea presedintelui Nixon, directorul CIA, Richard Helms a pus toate planurile intr-un fisier secret denumit "Jennifer".

Guvernul american a vandut arme Iranului

Guvernul SUA a vandut arme Iranului, incalcand embargoul si a folosit banii pentru sprijinirea militantilor din Nicaragua. In 1985, inalti functionari din Administratia Reagan au facilitat vanzarea de arme catre Iran.

Evenimentele au inceput cu luarea a sapte ostatici americani de catre un grup ostil din Liban, care avea legaturi cu Iranul. SUA au planificat sa vanda arme Iranului, in schimbul eliberarii ostaticilor.

Citeste si:
Între politizare și antidiscriminare: Cum arată componența CNCD, acuzată în trecut că ia decizii cu dublă măsură
Între politizare și antidiscriminare: Cum arată componența CNCD, acuzată în trecut că ia decizii cu dublă măsură
Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a fost implicat în ultimii ani într-o serie de scandaluri, instituția fiind acuzată că adesea ia decizii cu dublă măsură, taxând...
Care sunt prioritățile parlamentarilor în noua sesiune din toamnă. Lista legilor controversate sau întârziate
Care sunt prioritățile parlamentarilor în noua sesiune din toamnă. Lista legilor controversate sau întârziate
În mai puțin de jumătate de lună, parlamentarii se întorc la muncă unde au de rezolvat mai multe urgențe lăsate din urmă precum legile Justiției, Educației sau avertizorilor de...