Cum traiesc angajatii Google care aleg sa locuiasca ... la birou

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 23:09
6937 citiri
Cum traiesc angajatii Google care aleg sa locuiasca ... la birou
Foto: The Huffington Post

Unii dintre angajatii Google aleg sa locuiasca in campusul companiei din Mountain View. Google, la fel ca celelalte mari corporatii, ofera nenumarate avantaje membrilor personalului sau, ceea ce ii determina pe unii sa se mute definitiv la locul de munca.

Matthew Weaver a dezvaluit ca a fost primul angajat care a locuit, timp de 54 de saptamani, intre anii 2005-2006, in campusul companiei, scrie BBC. Mancand la cantina si facand dus la sala de gimnastica, fostul angajat se declara multumit de traiul pe care l-a dus locuind in cadrul campusului.

"Faceam dus la sala de gimnastica si mancam la birou. In cadrul campusul existau si spalatorii, asa ca puteam sa-mi spal si hainele. Exista tot felul de camere cu piane si mese de foosball, asa ca aveam ce face in cazul in care luam o pauza de la munca", a declarat el.

El a adaugat de asemenea ca securitatea nu s-a aratat deranjata de decizia sa de a locui in campus.

"Securitatea nu a parut deranjata. Asta se intampla in 2005 cand Google era o companie mai mica. Dupa ce au aflat ca este vorba despre mine, aveau grija sa pazeaza locul", a explicat Weaver.

Desi se simtea confortabil cu acest stil de viata, Weaver a ales sa se mute pentru ca devenise "putin ciudat" sa explice situatia femeilor cu care se intalnea.

Dar Matthew Weaver nu este singurul angajat care a ales sa se mute in campus. Brandon Oxendine a locuit in campus intre lunile iunie si septembrie 2012.

"Un prieten care a lucrat la Google timp de cinci sau sase ani mi-a spus ca in manualul Google scrie ca nu iti este permis sa petreci mai mult de 72 de ore in campus", a spus el.

Oxendine a locuit intr-o duba parcata in garajul de langa cladirea in care lucra.

"Lucram foarte mult, deci nu ma puteam plictisi. Mi-a placut si as repeta experienta", a explicat el.

Persoana care detine insa recordul este Ben Discoe, cel care a locuit in campus timp de 60 de saptamani.

"Eu am trisat putin. Aveam o prietena care locuia intr-un apartament in Mountain View, asa ca mai mergeam la ea uneori", a spus el.

Discoe a explicat ca, desi Google a pus la dispozitia angajatilor locuri pentru odihna, acestea s-au dovedit a fi ineficiente.

"Nu-mi pasa de locurile speciale pentru dormit. E foarte mult zgomot acolo, e ca si cum ai incerca sa dormi la birou", a explicat el.

Google a refuzat sa comenteze asupra acestor informatii.

Desi compania nu incurajeaza locuitul in cadrul campusul, aceasta actiune nu este impotriva politicii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#angajati campus Google, #companie google angajati, #declaratii fosti angajati Google , #America