Democratii vor publicarea raportului Mueller fara prioritate pentru Trump

Sambata, 23 Martie 2019, ora 09:38
2117 citiri
Democratii vor publicarea raportului Mueller fara prioritate pentru Trump
Foto: Arhiva Pixabay

Liderii democrati din Congresul Statelor Unite au cerut vineri ca raportul procurorului Robert Mueller privind suspiciunile de intelegere secreta intre Rusia si echipa de campanie a lui Donald Trump sa fie facut public, fara ca presedintele american sa aiba prioritate in accesul la acesta.

"Este imperativ ca ministrul justitiei, Bill Barr, sa faca public raportul complet si sa furnizeze Congresului documentele care il sustin, precum si concluziile sale", au declarat intr-un comunicat speaker-ul democrat al Camerei Reprezentantilor, Nancy Pelosi, si liderul minoritatii democrate din Senat, Chuck Schumer.

Bill Barr "nu trebuie sa ii dea presedintelui Trump, avocatilor acestuia sau echipei sale nicio 'privire de ansamblu' a concluziilor sau dovezilor procurorului special Mueller", au reclamat ei, iar "Casa Alba nu trebuie sa fie autorizata sa interfereze in deciziile privind ce parti" din raport trebuie facute publice, relateaza AFP.

Aceasta ancheta se refera la "chestiuni care privesc integritatea democratiei noastre (...) Poporul american are dreptul la adevar", au subliniat responsabilii democrati.

Numerosi candidati democrati la prezidentialele din 2020 s-au pronuntat, de asemenea, pentru publicarea raportului.

"Dupa cum a spus Donald Trump, 'scoateti-l la vedere'", a scris pe Twitter Bernie Sanders. "Lansez un apel administratiei Trump sa faca public complet raportul Mueller cat mai repede posibil. Nimeni, inclusiv presedintele, nu se afla deasupra legii", a adaugat senatorul de Vermont.

"Comunicati raportul Mueller tuturor americanilor. Acum", a indemnat la randul ei senatoarea Elizabeth Warren, publicand o petitie in acest sens.

"Acest raport trebuie facut public imediat", a declarat senatorul Cory Booker.

Ministrul justitiei, Bill Barr, a anuntat ca ar putea livra "principalele concluzii" al acestui raport de ancheta membrilor comisiilor juridice ale Congresului "chiar in acest weekend".

Presedintele democrat al Comisiei juridice a Camerei Reprezentantilor, Jerrold Nadler, s-a declarat "nerabdator sa primeasca raportul Mueller complet". "Transparenta si interesul general nu cer altceva. Nevoia de incredere a publicului in statul de drept trebuie sa fie o prioritate", a adaugat el.

Vezi si Procurorul special Mueller a terminat ancheta privind implicarea Rusiei in alegerile prezidentiale americane

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Donald Trump raport Mueller, #democrati raport Mueller , #America
Comentarii