Dosarul FBI al mortii lui JFK contine un document exploziv despre Martin Luther King

Duminica, 05 Noiembrie 2017, ora 12:00
17349 citiri
Dosarul FBI al mortii lui JFK contine un document exploziv despre Martin Luther King
Foto: Arhiva Pixabay

Un dosar secret al FBI, care il are in centru pe activistul politic, luptator pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare din SUA, Martin Luther King, a fost declasificat de Administratia Trump.

Documentele, incluse in dosarul mortii fostului presedinte John F. Kennedy, il prezinta pe King ca avand legaturi cu Partidul Comunist si fac referire inclusiv la preferintele sale sexuale "anormale".

Datat cu doar trei saptamani inainte de asasinarea sa din aprilie 1968, dosarul nu cuprinde si informatii legate de presedintele Kennedy si nu se stie pana in acest moment de ce a fost tinut secret aproape 50 de ani, arata BBC.

In cele 20 de pagini, FBI sustine, printre altele, ca organizatia pentru drepturile afro-americanilor, fondata de King, ar fi facut frauda.

In acelasi dosar se mai arata ca pastorul devenit activist, distins cu Nobel pentru pace in 1964, avea legaturi puternice cu Partidul Comunist din SUA si chiar sprijinea in secret aceasta formatiune.

Printre informatiile care se regasesc in dosar se afla si aceea ca King ar fi avut o amanta in California, cu care ar fi avut un copil, oferita de o persoana "responsabila" din Los Angeles.

Tot legat de viata sa privata, se mentioneaza ca a avut legaturi amoroase cu cel putin patru femei, inclusiv celebra Joan Baez. Mai mult, participa adesea la orgii sexuale udate cu mult alcool, unde erau invitate si femei foarte tinere.

King este portretizat intr-o lumina complet nefavorabila, in ciuda prestigiului de care se bucura in acea perioada. Amintim ca el lupta impotriva segregarii si discriminarii rasiale, depunand eforturi in lupta impotriva saraciei si a opririi razboiului din Vietnam.

In documentul declasificat vineri se arata ca King nu era deloc asa inteligent cum se credea, dimpotriva. Desi cunoscut pentru discursurile sale inflacarate, cel mai cunoscut fiind cel numit "I have a dream", rostit in august 1963, FBI arata in acest document ca, in realitate, altii aprobau tot ce urma sa spuna King, el nefiind pregatit sa vorbeasca liber.

Strategie-surpriză: cum s-ar putea schimba discursul lui Donald Trump după ce a scăpat de asasinare
Strategie-surpriză: cum s-ar putea schimba discursul lui Donald Trump după ce a scăpat de asasinare
Tentativa de asasinare a lui Donald Trump l-a propulsat și mai puternic pe fostul președinte în sondaje. Acuzat de-a lungul timpului de adversarii politici că incită la "ură, la dezbinare,...
Șoșoacă vrea să ducă un preot să sfințească Parlamentul European. "Aici se întâlnesc dracii" VIDEO
Șoșoacă vrea să ducă un preot să sfințească Parlamentul European. "Aici se întâlnesc dracii" VIDEO
Politico a scris despre Diana Șoșoacă, aleasa României în Parlamentul European, căreia i-a făcut o descriere succintă. Conform cunoscutului site, Șoșoacă este liderul excentric al...
#dosar secret FBI Martin Luther King, #dosar secret Martin Luther King declasificat, #viata secreta Martin Luther King , #America
  1. Capacitatea de a intimida Occidentul, cea mai eficientă armă a lui Putin. Analiza Atlantic Council
  2. Eurodeputații români, dezbinați în Parlamentul European. Victor Negrescu: ”Din nefericire, sunt voturi irosite”
  3. Al doilea mandat al Ursulei von der Leyen, în mâinile Giorgiei Meloni. Alegerea grea cu care se confruntă premierul Italiei
  4. Cum sunt fraudate concursurile de angajare la stat. Un fost ministru rupe tăcerea. Români furați de „stăpânii" instituțiilor publice
  5. Descoperire neobișnuită făcută în craterul creat de un asteroid: Orașul plin cu 72.000 de tone de diamante VIDEO
  6. Descoperire neașteptată despre un lucru făcut zilnic: Nu faci cancer, boli de inimă și ai mintea limpede
  7. Ucraina dă cu capul de 6 provocări majore. Putin schimbă și mizează pe o tactică ciudată
  8. Cum sunt recrutați și pregătiți agenții Secret Service în SUA. Alte scandaluri care au vizat agenția
  9. Coldea a depus plângere penală împotriva denunțătorului său. Hideg spune că fostul general SRI încearcă să-l intimideze
  10. Dacă va câștiga un nou mandat la Casa Albă, Trump intenționează să ridice din sancțiunile impuse Rusiei