Doua parlamentare americane s-au contaminat cu COVID-19 dupa violentele de la Capitoliu

Marti, 12 Ianuarie 2021, ora 13:40
2529 citiri
Doua parlamentare americane s-au contaminat cu COVID-19 dupa violentele de la Capitoliu
Foto: Twitter/ Rep. Pramila Jayapal

Doua deputate americane au anuntat ca au primit rezultat pozitiv la testul pentru coronavirus dupa ce s-au adapostit impreuna cu alti parlamentari intr-o sala securizata in timpul asaltului asupra Capitoliului miercurea trecuta - intreprins de catre sustinatori ai presedintelui in exercitiu Donald Trump - iar una dintre ele si-a acuzat colegii republicani ca au refuzat sa poarte masca, relateaza AFP.

Reprezentanta democrata Pramila Jayapal a explicat pe Twitter ca a facut un test, dupa ce a ramas inchisa intr-o sala securizata cu alti deputati, si a aflat ca este pozitiva.

"Multi republicani continua sa refuze sa ia masuri de precautie minime impotriva COVID-19 si sa poarte o simpla masca intr-o sala suprapopulata in plina pandemie, ceea ce a provocat o super-raspandire pe langa un atac terorist intern", a adaugat aleasa democrata, care s-a autoizolat.

"Timpul petrecut in sala a durat mai multe ore si mai multi republicani nu numai ca au refuzat sa poarte masca, dar si-au ridiculizat in plus colegii si personalul care le-a oferit-o", a continuat ea, adaugand ca acesti deputati au dat dovada - in opinia sa - de "stupiditate egoista" si ca ei nu ar mai trebui sa revina in Congres.

Cu cateva ore inainte, o alta reprezentanta democrata, Bonnie Watson Coleman, anuntase ca a fost infectata cu SARS-CoV-2. "Ea crede ca a fost expusa in timpul securizarii cladirii Capitoliului in urma tulburarilor insurectionale" miercurea trecuta, conform unui comunicat difuzat de biroul sau.

Medicul Congresului, Brian Monahan, i-a avertizat in weekend pe alesi ca este posibil sa fi fost expusi la virus in timp ce se adaposteau de violente.

Un reprezentant republican, Jake LaTurner, a anuntat un rezultat pozitiv la testul pentru coronavirus miercuri seara, imediat dupa asaltul asupra Capitoliului de catre sustinatori ai presedintelui in exercitiu Donald Trump care voiau sa impiedice validarea victoriei presedintelui ales Joe Biden.

SUA este tara cea mai afectata de pandemia de COVID-19, cu peste 375.000 de decese.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#covid capitoliu, #coronavirus capitoliu, #parlamentari sua capitoliu , #America
Comentarii
Poza Gigi Contra
Gigi Contra
rank 1
A fost o inghesuiala si a ramas gravida cu covid
Poza razvanus
razvanus
rank 5