Ziare.com

Drama copiilor americani intoxicati cu plumb

Duminica, 07 Aprilie 2013, ora 21:56

   

Drama copiilor americani intoxicati cu plumb
Dezvoltarea societatii a adus si numeroase probleme de sanatate oamenilor. Cei mai expusi poluarii si pericolului sunt copiii. O asemenea situatie este intalnita in SUA, acolo unde o jumatate de milion de copii sunt intoxicati cu plumb.

Majoritatea copiilor cu astfel de probleme provin din familii sarace, o asemenea intoxicare putand sa le afecteze dezvoltarea normala, scrie Russia Today. Pana acum, limita cantitatii de plumb din sange fusese fixata la 10 micrograme, insa autoritatile medicale americane au coborat-o.

Astfel, in contextul noii situatii, pragul fiind de 5 micrograme, numarul copiilor potential intoxicati cu plumb se ridica la 535.000, un numar dublu fata de situatia precedenta. Concret, unul din 38 de copii americani are o astfel de problema legata de intoxicarea cu plumb. Implicatia cea mai grava pentru ei este de natura neurologica.

Plumbul, inca prezent peste tot

O autoritate americana in domeniu a luat mostre de sange de la 1.653 de copii si a obtinut rezultate negative in urma testelor la un numar de 50 de copii. Statistic, numarul locuintelor care sunt contaminate cu plumb in SUA se ridica la patru milioane.

O consecinta foarte neplacuta asupra corpului copiilor este afectarea creierului si reducerea inteligentei. In plus, ei pot avea chiar si probleme de comportament. Se crede ca sursa principala a acestei intoxicari este reprezentata de particulele de plumb prezente in aer, indeosebi in zonele industriale.

Plumbul a fost eliminat din productia de vopsea (in 1978), din combustibil (la sfarsitul anilor 1980), dar si din industria conservelor. Totusi, o cantitate mare de plumb a intrat deja in sol si exista in peretii locuintelor. Numarul de intoxicari cu plumb este in scadere, insa situatia este alarmanta in SUA.

Cazurile pot fi mai numeroase, caci exista foarte multe inca nediagnosticate. Din cauza reducerii fondurilor sanatatii, programele de preventie au fost restructurate drastic in SUA, ingreunand si mai mult situatia.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1582 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Toti am trait

Totiam trait in case vopsite cu vopsea cu plumb. Si in parc in romania erau vopsite bancile cu plumb si stateam cu fetele frumoase.
Ce aiureala ! Ce-ar fi sa discutati asta si in Iuropa lu peste , ca vopseaua veche e tot cu plumb. Ce vrajeala ! E treaba de avocati ce vrea sa mai ia bani de la fabricile de vopsele ceva bani.
Cica mai ales copiii saraci hahhaha.

 

!!!

scrie Russia Today....no coment.

Pai la Romlociland lumina inca vine de la rasarit,,,,,,,,

pai asai la comintern,,rusi au noroc ca la ei plumbul se spala cu votka,,,,tuica nu spala asa ca Romlocii sant cu saturnale,,hahahaha

eu mas uita la populatia Romlociland cred ca toata e intoxicata

cu plumb,,,mai sant inca tevi de plumb in sistemul de aprovizionare cu ape in locuintele vechi,,,altfel pot avea o explicatie la dezvoltarea mentala a unui popor dereglat atit de dependent politic,,iar o dati cu americanii cum drac nu gasiti pe altii,,,,hahahahaha

 

,,iar o dati cu americanii cum drac nu gasiti pe altii,,,

Sunt obsedati ai putina rabdare ca acum apar hienele la depunctat

da cody45 ii astept cu placere,,,hahahaha

de acum ii voi chema Romloci *** sa vezi ce o sa le mai placa sa glumeasca si sa ciufuleasca pe altii,,am sai satur de epitete,,,pe rumani,,,,,,hahahahaha

Flying ape &Lucifer

Voi comentati pentru puncte???hahahahaha!!!...dar sunteti dusi cu pluta rau de tot,mai ficiori!!!...cum apare un articol despre scumpele voastre State,sunteti ca,corbii...apropo ati vazut filmul Erin Broncovitch cu Julia Roberts?? era dupa caz real si nu singurul...si ca sa nu va obositi sa ma injurati,va salut cu respect(faq4fun).

Mai Nea Mitica

....de ce nu te documentezi Bre inainte sa repeti minciunile de la rasarit.
Daca s-ar aplica standardul american de toxicitate in Rusia ....ar fi imprejmuita cu sarma ghimpata si interzis sa fie locuita pentru urmatori 250 de ani

 

Erata...

.."ati vazut filmul Erin Brockovick..."

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor