Dronele americane cad ca mustele, Pentagonul tine secret

Miercuri, 20 Ianuarie 2016, ora 11:56
7970 citiri
Dronele americane cad ca mustele, Pentagonul tine secret
Foto: Facebook/United States Air Force

Un numar record de drone ale Fortelor Aeriene americane s-au prabusit ca urmare a unor accidente anul trecut, iar fenomenul a afectat flota robotica a armatei SUA intr-o perioada in care este mai multa nevoie ca niciodata de echipamente pentru misiunile antiterorism din zone de razboi.

Cel mai mult a crescut numarul accidentelor in care a fost implicata cea mai noua si avansata drona a US Air Force, supranumita "Seceratorul", care a devenit arma favorita a Pentagonului pentru misiunile de supraveghere si lovituri aeriene impotriva Statului Islamic, al Qaida si alte organizatii teroriste, scrie Washington Post.

Noua drona ucigasa construita de SUA: Ce misiuni poate executa

Razboiul secret cu drone al CIA: Vrea sa nimiceasca oamenii-cheie ai Statului Islamic

Dronele "Seceratorul" au suferit o serie de defectiuni electrice neasteptate, in urma carora aparatele au cazut pur si simplu din cer, se arata in documentele investigatiei accidentelor, obtinute de jurnalistii americani.

Anchetatorii au stabilit ca problema provine de la un generator de pornire defect, insa nu au aflat inca de ce se tot strica acest sistem si nici nu au gasit o modalitate prin care dronele sa fie reparate.

In total, 20 de drone de mari dimensiuni ale Fortelor Aeriene au fost distruse sau au suferit pagube de cel putin doua milioane de dolari in accidentele de anul trecut, cel mai dezastruos bilant de pana acum, se arata in investigatia Washington Post.

Pentagonul a ascuns insa dimensiunea problemei si a pastrat secrete detaliile celor mai multe accidente.

Pagubele reprezinta o adevarata provocare pentru Fortele Aeriene ale SUA, care fac eforturi sa furnizeze suficiente drone pentru operatiuni de combatere a terorismului in tari precum Irak, Siria, Afganistan, Somalia, Yemen, Libia, Mali si Camerun.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#drone SUA prabusesc, #accidente drone SUA , #America