Ziare.com

Exploatarea gazelor de sist a provocat cutremure in SUA - studiu USGS

de Ana Ilie
Joi, 05 Aprilie 2012, ora 16:23

   

Exploatarea gazelor de sist a provocat cutremure in SUA - studiu USGS
Exploatarea gazelor de sist prin metoda controversata de fracturare hidraulica a creat o serie de cutremure de mici dimensiuni in SUA, potrivit unui studiu USGS.

Intr-un sumar al raportului ce va fi prezentat oficial luna viitoare, USGS sustine ca este o crestere "remarcabila" in rata si magnitudinea cutremurelor resimtite in interiorul continentului american, care sunt "aproape sigur create de om", prin activitatile de foraj pentru petrol si gaze naturale, scrie earthandindustry.com.

Oamenii de stiinta USGS au examinat legaturile dintre cutremure si activitatile de forare, in special operatiunile de forare la mare adancime pentru gazul de sist, care produc milioane de litri de apa contaminata pentru care trebuie gasita o solutie - de obicei, prin injectarea ei in subteran. Repercursiunile acestei operatiuni nu sunt neaparat localizate si se fac simtite intr-o intreaga regiune.

Nu se stie deocamdata daca rata productiei de petrol si gaze a provocat cutremurele sau este vorba despre utilizarea tot mai raspandita a noilor proceduri de extractie, cum ar fi fracturarea hidraulica.

Legatura intre exploatarea gazelor de sist si cutremure este insa limpede pentru cercetatori. Acestia spun ca accelerarea ratei de producere a seismelor de 3 grade pe scara Richter si chiar mai mari este provocata de oameni: aceste evenimente sunt "fara precedent in afara unui mediu vulcanic sau in absenta unui soc important".
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3691 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

vacs-albina: putzina zguduiala nu-i mare lucru.

marea problema este otravirea panzei freatice cu sute de substantze chimice tzinute la secret de aventurierii de la Chevron.
Aceasta companie este renumita pentru dispretzul pe care-l manifesta pentru mediu si aborigenii care-l populeaza.

 

te inseli !

impotriva desecretizarii e guvernul MRU ! PRIETENII STIU DE CE !

Vanzarea pe sest a resurselor va provoca un cutremur politic

Vanzarea pe sest a resurselor va provoca un cutremur politic

Normal

Si acum ticalosii de Americani cu compania lor au venit sa ne bage noua mortul in casa. Daca cei de la putere nu iau pozitie si nu impedica vanzarea resurselor noastre naturale catre companiile transnationale, comit o mare tradare si submineaza economia nationala. Treziti-va oameni buni !

 

Nu vreti sa scrieti

Si despre incalzirea globala?Poate ati studiat si meteorologie nu numai geologie. O zi buna !

 

Eeei, si voi acuma!...

Secretul lui Polichinelle...
Toate astea LE STIAU guvernantzii dinainte de semnarea contractului! Oamenii cu scaun la cap n-ar fi dat unda verde la un asemenea proiect! Da' a fost vrerea lui Basescu, cel mai mare ginditor al tuturor timpurilor, specialistul mondial number one in ospatari, tinichigii si ... Golden Blitz.
Ca specialist in domeniu pot sa va confirm ca adevarata catastrofa a exploatarii prin fracturare hidraulica e constituita de contaminarea apelor freatice si a mediului pe timp indefinit si fara posibilitatea de decontaminare!...
Mediul inconjurator poate fi afectat chiar si pina la 100Km de zona de fracturare. Biotopurile conexe sint afectate grav, poate iremediabil, pe generatzii intregi. Oamenii din zona vor fi "beneficiarii" bolilor canceroase si mutatziilor genetice din chiar timpul exitentzei primei generatzii!.. Toata tarashenia asta devine deja o problema de sigurantza natzionala prin implicatziile extreme...
Toate ... "privatizarile" astea sint ca-n reclama aia de la Pedigree. O stitzi, nu?: "...ramin dovezi. Solide!"...

 

Cititzi si va crucitzi!...

Al 3-lea ... "tun", dupa Chevron si Cuprumin...

Iata link-ul:
http://www.ziare.com/politica/legislatie/a-fost-prelungita-perioada-de-stocare-a-datelor-de-trafic-la-telefonie-si-internet-1159919

La subiectul asta nu mai comenteaza nimeni?...
Numai haleala, bautura, sex, fotbal, manele si ... Taves Bahtalo a celui mai dispretzuit conducator roman din toate timpurile!...
Bravos natziune!
Halal popor!...

 

Ma indoiesc ca

Fotografia din titlu a fost facuta in USA. Pare mai degraba o sosea din Romanika. O zi buna !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor