Falimentul orasului Detroit: Ajutor de la Casa Alba

Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 22:03
3329 citiri
Falimentul orasului Detroit: Ajutor de la Casa Alba

Casa Alba va trimite un grup de oficiali de rang inalt in orasul Detroit, aflat in faliment. Ei vor oferi asistenta comunitatii, astfel incat orasul sa poata iesi din aceasta situatie.

Comisia speciala a Casei Albe va ajuta la evaluarea cladirilor care ar trebui daramate in oras, la angajarea unui numar mai mare de pompieri si echiparea transportului urban cu mai multe autobuze, scrie NBC News.

Gene Sperling, oficial de la Casa Alba, spune ca eforturile de ajutare a orasului Detroit vor continua pentru a revitaliza aceasta comunitate. El se va intalni, alaturi de colegii sai, cu primarul orasului, Dave Bing, cu managerul din Detroit, Kevyn Orr, si cu guvernatorul statului Michigan.

In prima faza, va fi alocata suma de 150 de milioane de dolari pentru daramarea proprietatilor parasite si revitalizarea unor cartiere ale orasului. Fondurile vor veni din partea statului, precum si a fundatiilor Ford, Kresge si Skillman.

Guvernul federal al SUA va aloca si suma de 25 de milioane de dolari pentru angajarea unui numar de 150 de pompieri. In plus, 100 d emilioane de dolari vor merge catre achizitia de autobuze pentru dezvoltarea transportului in comun.

Oficialii de la Casa Alba nu au fost de acord cu declararea falimentului acestui oras, spunand ca existau si alte cai de a iesi din situatia grea.

Citeste si:
Miza alegerilor din Germania pentru România
Miza alegerilor din Germania pentru România
Bucureștiul se teme de o Europă cu mai multe viteze, de o criză economică adăugată la cea sanitară și de complicațiile pe care le poate produce Rusia la periferia estică a UE. România...
Ce se întâmplă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
Ce se întâmplă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
USR PLUS va depune o nouă moţiune de cenzură alături de AUR, în cazul în care Curtea Constituţională va decide că procedura depunerii moţiunii care este deja în Parlament este...
Sursa: Ziare.com