Fara telefoane mobile descarcate in avion!

Autor: Ana Ilie
Luni, 07 Iulie 2014, ora 08:49
6659 citiri
Fara telefoane mobile descarcate in avion!

Oficialii americani au decis efectuarea de controale mai dure in aeroporturile din strainatate care opereaza zboruri directe catre SUA. Sunt vizate in special dispozitivele electronice, mai ales telefoanele mobile.

Oficialii din transporturi au aratat, intr-un comunicat citat de BBC, ca pasagerilor li se poate cere sa isi deschida dispozitivele, iar echipamentul care nu se deschide nu va putea fi luat la bordul avioanelor.

SUA au anuntat noile masuri saptamana trecuta, probabil in urma unei amenintari teroriste, dar fara a da alte detalii.

In consecinta, agentii de securitate de pe aeroporturile din Europa, Orientul Mijlociu si Africa ar putea sa solicite pasagerilor sa porneasca dispozitivele electronice pe care le au asupra lor, cum ar fi telefoanele mobile (inclusiv smartphone-urile) si laptopurile, iar daca vor constata ca bateriile lor sunt descarcate, atunci aceste aparate nu vor mai fi primite la bordul avioanelor care au ca destinatie un aeroport de pe teritoriul Statelor Unite.

Analistii pun schimbarea pe seama informatiilor cu privire la militantii islamisti din Siria si Yemen, care ar dezvolta bombe ce pot trece nedetectate de securitatea aeroporturilor.

SUA nu are cum sa faca in mod direct controlul de securitate pe aeroporturile din strainatate, insa companiile aeriene si aeroporturile sunt obligate sa indeplineasca standardele de securitate stabilite de Administratia de Securitate in Transporturi (TSA), pentru a continua sa opereze zboruri catre America.

Oficialii americani vizeaza cu preponderenta telefoanele mobile produse de Apple si Samsung. Marea Britanie, Franta si Germania au anuntat ca se vor conforma noilor reguli, dar nu se stie deocamdata cate aeroporturi sunt vizate de noile masuri si in ce fel vor afecta pasagerii.

Citeste si:
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lăudat joi, 19 mai, performanțele economiei țării noastre la nivel european, dar a admis că în buzunarele românilor creșterea nu se resimte. În acest...
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, 19 mai, că, în acest moment, ”nu este nevoie” de intervenţia României pentru a trimite armament în Ucraina. ”În...