Femeia din SUA care si-a injunghiat iubitul de 27 de ori vrea pedeapsa cu moartea

Vineri, 10 Mai 2013, ora 17:52
3634 citiri
Femeia din SUA care si-a injunghiat iubitul de 27 de ori vrea pedeapsa cu moartea
Foto: AP

Jodi Arias, americanca din Arizona gasita vinovata de crima, a declarat, miercuri, ca prefera sa fie condamnata la moarte decat la inchisoare pe viata.

Chiar daca judecatorii au dat verdictul in cazul lui Arias, acestia se vor reuni la tribunal pentru a stabili daca femeia merita pedeapsa capitala pentru uciderea iubitului sau pe 4 iunie 2008, in locuinta lui din orasul Phoenix, informeaza CBS News. O alta varianta este inchisoarea pe viata.

Aspectele de care vor tine cont judecatorii vor fi brutalitatea atacului si faptul ca iubitul ei, Travis Alexander, a murit lent, in chinuri greu de imaginat, dupa cum a stabilit un examinator medical.

Tanarul om de afaceri a fost injunghiat de 27 de ori, apoi a fost impuscat in cap, iar gatul i-a fost taiat de la o ureche la cealalta, fiind aproape decapitat. Trupul acestuia, care incepuse sa se descompuna, a fost gasit dupa cinci zile, in dusul din locuinta sa, de catre prietenii barbatului.

In lacrimi in timpul verdictului

Arias, in varsta de 32 de ani, a declarat, la putin timp dupa ce i-a fost dat verdictul, ca prefera sa moara mai devreme decat mai tarziu. "Longevitatea este o trasatura comuna in familia mea, iar eu nu vreau sa-mi petrec tot restul vietii intr-un singur loc. Cred ca moartea reprezinta libertate, iar eu vreau sa fiu libera cat se poate de curand", a marturisit Arias plangand.

Femeia a izbucnit in lacrimi in momentul in care judecatorii au inceput sa citeasca verdictul, care a fost dat dupa un proces de patru luni. In acest timp, judecatorii au ascultat numeroase testimonii ale americancei, au analizat fotografiile de la locul crimei si au ascultat o convorbire dintre Arias si Alexander in care cei doi faceau sex prin telefon, cu numai cateva saptamani inaintea incidentului.

Femeia a spus ca nu a fost o crima cu premeditare. Ea a mers in vizita la Alexander pentru a face sex, iar, dupa cateva ore, acesta a atacat-o, culcand-o la podea. Ea a reusit sa se elibereze si a pus mana pe un pistol cu care a tras un foc in aer, dar ca nu isi aminteste sa-l fi injunghiat pe barbat. Arias a recunoscut, insa, ca a curatat locul crimei si ca s-a gandit la un alibi. Ea a spus ca i-a fost prea frica si prea rusine sa marturiseasca adevarul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#femeie crima Arizona, #americanca Arizona pedeapsa capitala, #Jodi Aria pedeapsa cu moartea , #America