Fortele aeriene americane suspenda cursul de etica biblica

Duminica, 07 August 2011, ora 12:03
3561 citiri
Fortele aeriene americane suspenda cursul de etica biblica

Fortele aeriene americane au suspendat cursurile de etica biblica pentru instruirea ofiterilor specializati in lansarea de rachete nucleare, in urma controversei pe care au starnit-o.

In cadrul cursului, erau folosite pasaje biblice si imagini religioase, pentru a-i invata pe ofiterii americani despre etica razboiului si "teoria razboiului just drept crestin", precizeaza TheTelegraph.

Cursul, predat mai bine de 20 de ani la Vandenberg Air Force Base din California, a fost suspendat in urma unui articol postat pe internet, pe site-ul Truthout.org, si mediatizat de Washington Post.

A fost dezvaluita o prezentare in PowerPoint, utilizata la cursul respectiv, continand 43 de slide-uri care faceau referinta la figuri religioase, Avraam, Ioan Botezatorul, Sfantul Augustin, fiind postate multe exemple de credinciosi angajati in razboaie, in Vechiul Testament, precum si exemple fara sentimente pacifiste din istoria evreilor, se precizeaza pe site-ul military.com.

Purtatorul de cuvant pentru educatie din cadrul Fortelor Aeriene Americane, David Smith, a declarat ca programul a fost initial conceput pentru a ajuta soldatii sa inteleaga misiunile date si pentru a crea o anumita mentalitate pentru reusita lor, precizand ca "utilizarea de pasaje biblice si a altor elemente a fost doar una nepotrivita".

Grupul de investigatii din cadrul unei fundatii militare pentru libertatea religioasa a furnizat documentele massmedia americane, referitor la justificarea religioasa pentru lansarea de rachete nucleare, detinand marturiile a peste 30 de ofiteri.

Mikey Weinstein, cel care a facut publice documentele, suspecteaza faptul ca in cei 20 de ani, pilotii americani s-au temut sa vorbeasca despre acest curs "teoria razboiului just drept crestin" - "Jesus loves nukes", curs care a fost predat de catre preoti, la baza americana, cu scopul de a pregati ofiterii in cazul izbucnirii unui razboi nuclear.

Cursul incerca sa acrditeze ideea ca exista o justificare in cazul unui razboi atomic, folosind pasaje din Biblie si imagini religioase. In curs era citat de asemenea si Werner von Braun, cel care a creat rachetele germane si care a lucrat pentru Statele Unite ale Americii dupa cel de al Doilea Razboi Mondial, postandu-se si declaratii a acestuia conform carora preluarea tehnologiei germane de catre americani a fost "o decizie morala".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#US Air Force etica biblica, #curs etica biblica militari americani, #SUA cursuri religie soldati , #America