Gaseste plicul cu bani - jocul unui filantrop creeaza haos

Luni, 02 Iunie 2014, ora 10:07
4792 citiri
Gaseste plicul cu bani - jocul unui filantrop creeaza haos

Soarele nu a fost la fel de puternic in sudul Californiei, in acest weekend, dar, pe o anumita fasie a plajei Hermosa, de langa Los Angeles, s-a inregistrat o aglomeratie neobisnuita. Cei de pe plaja nu erau surferi sau amatori de soare, ci cautatori de comori pe urmele unor pachete de bani lasate de un filantrop anonim, ascuns pe Twitter sub pseudonimul @HiddenCash (@baniascunsi).

Misteriosul binefacator, a carui generozitate a dus la instalarea haosului in anumite locuri din California, a anuntat sambata dimineata ca a pus bani in 36 de papusi Angry Birds si le-a ingropat in nisip pe plaja Hermosa, intre ponton si plasele de volei, scrie The Independent.

O persoana care a ajuns in zona a descris ce a vazut drept "o scena de iad", cu mai multe elicoptere ale televiziunilor de stiri filmand multimea care rascolea nisipul in cautarea banilor.

O scena similara s-a intamplat la mallul Empire din orasul Burbank vineri seara, dupa ce @HiddenCash a ascuns trei plicuri de dolari in zona. Sute de oameni s-au bulucit in mall, oprind traficul si cautand cu disperare prin tufisuri pana ce au gasit banii.

Un barbat a gasit 125 de dolari langa un restaurant, un altul 200 de dolari intr-o pubela de gunoi, iar o fata de 14 ani a gasit 210 dolari intr-un rond de flori.

@HiddenCash a declansat nebunia cautarii de bani in San Francisco in urma cu o saptamana, cand a ascuns plicuri cu bani in zona golfului.

Fiecare plic contine sume relativ mici de bani, de obicei intre 100 si 250 de dolari, dar asta nu i-a impiedicat pe californieni sa calatoreasca zeci de kilometri ca sa participe la cautare.

@HiddenCash s-a descris drept un barbat intre 35 si 45 de ani, si "un membru norocos al clasei avute", aflat "in procentul de 1% de superbogati ai Americii".

Filantropul ii incurajeaza pe cei care gasesc banii sa ii imparta cu altii, spunand ca ceea ce face este un experiment social. Intr-o declaratie, el a spus ca "nu exista un scop ascuns in spate, nici politic, nici religios, nici comercial, altul decat acela de a-i aduce pe oameni impreuna intr-un fel pozitiv si pentru a-i face sa rada".

El a adaugat: "Am facut milioane de doalri in ultimii ani, mai mult decat mi-am imaginat si, cu toate astea, multi dintre prietenii mei, dar si oameni care lucreaza pentru mine, nu isi pot permite sa isi cumpere o casa modesta. Acesta e felul meu de a da inapoi ceva comunitatii si pentru a ma distra".

Citeste si:
Cătălin Drulă critică ”ipocrizia” PSD privind taxarea luxului: ”O stridenţă în care încearcă să-şi aducă aminte că e socialist”
Cătălin Drulă critică ”ipocrizia” PSD privind taxarea luxului: ”O stridenţă în care încearcă să-şi aducă aminte că e socialist”
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a susținut joi, 30 iunie, că propunerea PSD privind taxarea luxului este o ”ipocrizie”, în condițiile în care mulți social-democrați,...
”Fractura de logică” identificată de Ludovic Orban în ordonanța care prevede ieftinirea carburanților: ”Edy Iordănescu e mic copil faţă de Ciucă şi compania...”
”Fractura de logică” identificată de Ludovic Orban în ordonanța care prevede ieftinirea carburanților: ”Edy Iordănescu e mic copil faţă de Ciucă şi compania...”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a făcut joi, 30 iunie, o analiză a OUG care prevede compensarea prețului carburanților cu 50 de bani per litru. Potrivit fostului...